vv SHO - Langeweg 18 - 3262 LE Oud-Beijerland - 0186 613 053

SanderFakkel site

 

Sander Fakkel (trainer SHO)

 

Steeds Hooger Oud-Beijerland luidt de officiële naam van de grootste voetbalclub in de Hoeksche Waard, meestal aangeduid als SHO. De club die haar glorietijd beleefde eind jaren zeventig. In 1967, 68, 69 slaagt SHO erin om de KNVB-Beker driemaal achter elkaar te winnen, een prestatie die tot op de dag van vandaag uniek is in de voetbalwereld. In 1970 wordt SHO landskampioen van de zaterdagamateurs. In de daarop volgende jaren komt SHO regelmatig uit op het hoogste niveau van Nederland.

 

Uiteraard kent de club ook mindere tijden met in het seizoen 2009-2010 een dieptepunt, namelijk degradatie naar de tweede klasse. Met de aanstelling van Jeroen Rijsdijk (nu Excelsior Maassluis) als trainer en de terugkeer van een aantal gerenommeerde spelers bereikt SHO 1 in het seizoen 2014-2015 weer de Hoofdklasse. Door de invoering van de Topklasse was dit niet meer het hoogste niveau van Nederland. Helaas blijkt het avontuur in de Hoofdklasse van korte duur en degradeert men in datzelfde seizoen naar de 1e klasse. Neem daarbij de herinvoering van de Tweede Divisie in het seizoen 2016-2017 en het terrein met de amateurtop lijkt en is verloren.

 

Na de degradatie heeft SHO gekozen voor een nieuwe route die moet leiden tot nieuwe successen voor de formatie uit Oud Beijerland. Er werd afscheid genomen van een aantal “namen” in het amateurvoetbal. Er werd ook afscheid genomen van de succesvolle Jeroen Rijsdijk, welke logischerwijs inging op de avances van Excelsior Maassluis. Gekozen werd voor de strategie om met eigen jeugd te bouwen aan nieuwe successen. Dit proces moest ingang gezet worden met behulp van de ervaren hoofdtrainer Richard Middelkoop, die eerder succesvol betrokken was bij SHO.  

De afgelopen twee seizoenen kwam SHO uit in de eerste klasse C. In beide seizoenen werd een keurige eerste seizoenshelft afgesloten met een mindere tweede seizoenshelft en het elftal eindigde in de middenmoot. Veel belangrijker waren de mogelijkheden die spelers kregen om zich te ontwikkelen tot een eerste elftalspeler.

 

Met het aanblijven van het grootste gedeelte van de selectie en de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer, Sander Fakkel (al enige jaren werkzaam in de jeugdopleiding van de club), hoopt SHO binnen een aantal jaren een stabiele hoofdklasser te worden. Een uitdagende, maar ook passende doelstelling voor een club met meer dan duizend leden en tevens een mooie historie. SHO investeert al jaren in de jeugdopleiding en de club wil hier de komende jaren de vruchten van plukken. Een groot aantal spelers heeft de laatste jaren de stap gemaakt vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal. Deze nieuwe wind op Sportpark “de Kikkershoek” moet zorgen voor een regionaal herkenbaar eerste elftal, waar mensen met plezier naar komen kijken en natuurlijk blijft het streven er ook op gericht om op een zo’n hoog mogelijk niveau te voetballen.


De indeling in de eerste klasse B zorgt voor een glimlach op het gezicht van de debuterende Sander Fakkel.

“Tuurlijk waren er mensen die van te voren een voorkeur hadden voor de 1e klasse C. In de afgelopen jaren werd deze competitie toch iets minder sterk geacht dan de 1e klasse B. Echter denk ik dat we voor de ontwikkeling van de club, team en spelers geen betere competitie hadden kunnen wensen. In mijn ogen is de KNVB er in geslaagd om een prachtige competitie samen te stellen. Meer clubs uit de omgeving, met prachtige affiches, minder reisafstanden en waarschijnlijk meer toeschouwers bij wedstrijden. Al met al zaterdagen om naar uit te kijken. De verwachting zal niet meteen zijn dat de mensen SHO tot één van de kanshebbers zullen rekenen, maar het blijft moeilijk de kracht van de elftallen van te voren in te schatten. In de krant zie ik veel mutaties bij andere clubs, waaronder een aantal prima voetballers, maar het is altijd afwachten hoe deze spelers met elkaar weten samen te voetballen. Wat dat betreft hebben wij al wat gewonnen, want zoals eerder gezegd is onze selectie grotendeels intact gebleven.  

 

Het seizoen mag wat mij betreft al beginnen en in september zullen wij klaar zijn om de strijd aan te gaan met de clubs in deze prachtige competitie!”

 

Kalender

19 aug 2017 10:00AM -
De Aftrap
26 aug 2017 10:00AM -
U17 Tournament

Hoofdsponsors

HostedXL logo

 

      COMBINEX

Hoofdsponsors Jeugd

Troost op wit  

    

 

 

 Werelds aande kadelogo

 

 

 

ijsfiets logo rood

 

 

KLEDINGSPONSOR

SHO   Robey sponsorbord

 

Partners

sparta partner

 

 

cashless betalen button

 

 rabobank

Scheidsrechters banner