Meisjes onder 13, MO13-1, 1e klasse 3

2 december 2017 8:30

Bij het krieken van de dag werden de ijskrabbers tevoorschijn gehaald; er moest namelijk om half 9 gevoetbald worden in en tegen Smitshoek.

De velden lagen er mooi bij! Tenminste, dat denken we want het was vooral heel mistig en heel koud ????.

Dan maar als een speer van start gaan om het warm te krijgen, moeten onze meiden gedacht hebben. De eerste minuten waren van ons met een aantal leuke kansjes. Na 10 minuten spelen gaf Danique een mooie steekpass op Jazz. Er stonden gelijk 2 verdedigers om haar heen maar door goed door te zetten, lukte het Jazz toch om de 0-1 te maken.

Daarna nog een paar goede kansen gezien. Helaas zonder doelpunt. De eerste echt goede kans voor Smitshoek kwam pas in minuut 20. Gelukkig voor ons ging deze naast. Ruststand was 0-1. Tijd voor de warme choco met slagroom.

Na de rust hebben we het vaak moeilijk. Trainers hamerden in de kleedkamer erop om vooral bij de les te blijven. En de meiden namen dit over. We gingen weer lekker van start. De kansen waren wel minder deze helft. Veel speelde zich af op het middenveld. Zo’n 7 minuten voor tijd verloren we de bal op het middenveld en werd er niet hard genoeg ingegrepen waardoor de gelijkmaker gescoord werd. Tegen de verhouding in maar de 1-1 stond toch op het bord.

Gelukkig gingen de kopjes niet hangen. Binnen 2 minuten speelde Jazz de bal op Zara die richting doel liep en de bal in de korte hoek binnen schoot: 1-2.

De laatste paar minuten waren wat rommelig van onze kant maar er gebeurde verder niets meer.

De drie punten waren in de pocket! Wat hebben jullie vandaag een top teamprestatie geleverd. Een meer dan verdiende overwinning!