0 - 7

SHO MO13-1

2e klasse 6

17 februari 2018 11:00

Na een lange winterstop, een paar oefenwedstrijden en een afgelaste wedstrijd, rolde de bal vandaag eindelijk weer voor ‘het echie’. We mochten naar Brielle.

Vanaf het fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer en was het wachten op de 0-1. Na een minuut of 10 kwam ie dan ook van de voeten van gelegenheidsspits Diede van de Wal. En we wilden door!
Er kwamen mooie aanvallen voorbij, goeie voorzetten, strakke corners, een buitenspeldoelpunt maar vooral VEEL palen en latten die ervoor zorgden dat het voorlopig bij 0-1 bleef.
Na ca. 25 minuten kwam er vanuit het midden van Fleur een goede pass op Zara. De keeper hield de bal nog tegen zodat deze bij Danique kwam. Ook haar bal werd gepareerd en kwam terug bij Zara die nu wel scoorde: 0-2.
Op slag van rust maakte Danique met een mooi schot in de hoek er nog 0-3 van.

Direct na de aftrap dachten we dat nummer 4 erin lag. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
Niet lang erna kwam er wederom vanuit het midden een goede steekpass op Danique die in haar eentje door kon lopen op de keeper en dan toch de 0-4 kon maken. En als we dan toch bezig zijn, moet ze gedacht hebben, dan ook gelijk maar de 0-5.
De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Brielle met veel meiden in de zestien. Dat was goed te zien bij doelpunt nummer 6. Diede had 5 tegenspeelsters om haar heen maar kreeg de bal toch bij Zara die vanuit de draai een mooi doelpunt maakte.
Een minuut voor tijd mocht Lois de eindstand bepalen op 0-7. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied strak in de hoek zodat de keeper er net niet bij kon.

We hebben vandaag goed samenspel gezien en mooie combinaties. Veel kansen, leuke doelpunten, een sterk middenveld en een scherpe en oplettende verdediging. Al met al een mooie teamprestatie!
Misschien toch iets minder latje patatje doen op de training....