Toch nog punt na wisselvallige wedstrijd!!

SHO JO11-2

2e klasse 7

6 oktober 2018 8:30

Zaterdag 6 oktober 2018, uitwedstrijd SHO JO11-2 tegen Botlek.

Het was vroeg uit de veren. Om 7.20 uur vertrekken vanaf SHO. Nog donker maar temperatuur is aangenaam. Ondanks het vroege tijdstip maakten de jongens een frisse indruk. Dat schept verwachtingen. De vaders waren ook uitgeslapen en maakten er een wedstrijd van om als eerste in Botlek aan te komen. Ik weet niet wie gewonnen heeft, auto Ligthart, auto Vandepallets of de Range Rover. Ik weet wel dat er een aantal tijdstraffen zijn uitgedeeld, voor de snelheid en doorgetrokken streep. Maar ja, veilig en op tijd aangekomen in Botlek.

Het zonnetje laat zich al goed zien en we speelden op het eerste veld. Tijmen speelde vandaag met de JO11-1 mee en River was beetje ziek, maar kon toch spelen. In de kleedkamer de tactiek bespreken. De trainer zei cryptisch: Plezier begint met inzet. Met z’n allen!! Breed maken, LZB? (Lopen Zonder Bal), klein maken, drukzetten. Bekende kreten voor de kids. Dan maar snel het veld op. Warming-up en schieten op het doel.

Om 8.30 uur de aftrap. Al snel werd de tegenstander onder druk gezet. Maar het lage zonnetje maakte het lastig het doel te vinden. Een paar kleine kansjes voor Stijn en Finn. Schoten werden geblokt of de bal werd te ver voor zich uit gespeeld. Een paar gevaarlijke corners volgde, maar Ashton vergat de bal bij de tweede paal in het doel te tikken. De ruim meegekomen supporters wilde de bal er wel in schreeuwen. Eindelijk toch een doelpunt. Na een aanval door het midden, kwam de bal bij Stijn die de bal in de hoek langs de keeper schoot, 0-1. De tegenstander was bijna niet op onze helft geweest, maar vlak voor rust belandde een bal gelukkig op de lat. RUST 0-1. Met z’n allen gestreden, veel kansen, te weinig doelpunten.

In de rust drinken met een E2-kaakje. Heel bescheiden klonk het van: dit gaan we wel winnen, de doelpunten gaan wel vallen. Maar dat liep even anders.

De tweede helft begon veel te slap, waardoor de tegenstander meer op onze helft kwam. Dani moest meer in actie komen. Veel balverlies en aanvallers stonden te ver naar voren. Dylan, Hugo, en Siem moesten er alles aan doen om een tegendoelpunt te voorkomen. Ongelukkig viel de 1-1 erin en even later stonden we ineens met 2-1 achter. Daarna werden we weer wakker en vochten ons terug in de wedstrijd. Verliezen, echt niet!!

Daniel maakte een aantal goede acties over rechts, samen met Ashton. Maar uit de voorzetten wisten Finn, River en Stijn niet te scoren. Siem zag een hoog schot net over de lat gaan. Maar het bleef oppassen. Dylan, die een hele goede wedstrijd speelde, verdedigde met alles wat hij had. Dani voorkwam de 3-1 met een wereldredding. Het bleef 2-1. Zou het dan toch?

Maar gelukkig een hoge voorzet van Daniel kwam terecht bij Finn, die de bal hoog bij de tweede paal in het doel schoot, 2-2. Toch nog een verdiend punt!! In de resterende minuten zat een overwinning er niet meer in. Een spannende wedstrijd met een terechte uitslag. Goed gedaan!!

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Rhoon om 10.00 uur.