2 - 0

Rhoon JO11-2

2e klasse 7

13 oktober 2018 10:00

Op dinsdag en donderdag zijn de trainers druk in de weer de jongens het voetbalspelletje te leren. Niet zomaar een paar oefeningen. Geprobeerd wordt de oefeningen uit te zoeken met verbeterpunten voor de volgende wedstrijd. Beter worden, ieder voor zich, maar ook als team. Eén team, met elkaar!

Bal aannemen, inspelen, kaatsen, vrijlopen, actie maken, voorzetten……. En afronden niet te vergeten. Oefening baart kunst, zeggen ze. Maar zaterdag bleek wel dat het niet altijd zo gaat zoals jezelf zou willen. Toch leverde dit een zwaarbevochte overwinning op. Rhoon werd met 2-0 verslagen. Veel inzet, een beetje geluk, maar vooral de strijdlust gaf de doorslag.

Zaterdag 14 oktober 2018 thuis tegen Rhoon. Onder een stralende blauwe lucht begonnen we de wedstrijd in het blauwe uit-tenue. Onder toeziend oog van het vele publiek, trok SHO ten strijde. Na een goed begin werd het spel rommelig. Ballen die hoog door de lucht vlogen, ballen die naar tegenstanders werden gespeeld. Rhoon kwam beter in de wedstrijd. Maar Dani was goed op zijn hoede.

Toch was het Tijmen die de 1-0 op het scorebord zette, na een goede voorzet van River en Daniel. Daarna een aantal gevaarlijk genomen corners van Tijmen en Stijn (waarop getraind), die op miraculeuze wijze werden verdedigd. Finn, River, Ashton, Daniel en aanvoerder Siem wisten de bal niet in het doel te krijgen. Pech! Ruststand 1-0.

In de rust werd de opstelling wat door elkaar gehusseld. Jongens wees gewaarschuwd, Rhoon wil graag winnen. Vorige week tegen Botlek stonden we in de tweede helft ook ineens van 1-0 voor, op 2-1 achter. Inzet tonen!

De tweede helft ging het over en weer. Met kansen aan beide kanten. De 1-1 kon vallen, maar ook kansen op de 2-0. Wie scoort is de gelukkige. Stijn ging alleen op de keeper af, maar had te weinig kracht over om de bal hard in het doel te schieten. Finn probeerde van alles, maar het zat niet mee, geen geluk. Net als bij Tijmen en Ashton.

Toeval of niet de 2-0 valt uit een cornerbal, waar we donderdag op getraind hadden. Daniel tikt de bal iets voor zich uit en speelt de bal strak voor het doel. River neemt de bal aan en schiet deze met links, acrobatisch, hoog in het doel.

Mooi om te zien hoe de jongens het doelpunt samen vierden. Het irritante Fortnite-dansje, heeft gelukkig plaatsgemaakt voor een spontaan eigen gemaakt feestje.

De 2-0 voelde als opluchting. De tegenstand van Rhoon was gebroken. Hugo, Dylan en Dani hielden het doel verder schoon. Scheidsrechter Mischa floot voor het laatst. De zwaarbevochte overwinning zat in de tas.

Mischa bedankt voor het fluiten, zag er goed en professioneel uit. Voor herhaling vatbaar!!

Het overspelen en vrijlopen kan veel beter. Maar daar gaan we weer op trainen.

En wie weet?

Volgende wedstrijd weer een nieuwe kans om te laten zien wat jullie allemaal kunnen.