Kloetinge blijft in de race voor de titel

14 mei 2019 20:00

Scheidsrechter

T. (Tijs) Gommans

Kloetinge - SHO, tweede helft.
Omdat uw vaste schrijver niet aanwezig kon zijn bij het restant van de wedstrijd hieronder het verslag van de PZC met een paar voor SHO relevante aanpassingen.
Op het Wesselopark hield Kloetinge dinsdagavond stand in de tweede helft van de topper tegen SHO.
Trainer Sander Fakkel had gekozen voor Geert Bakker als extra aanvallende kracht. Hij nam de plaats in van Ingmar van Bruggen.
Nadat het duel zaterdag bij een 1-0-voorsprong voor de Zeeuwen werd gestaakt in de rust – wegens een blessure bij de scheidsrechter – bleef die stand tijdens de resterende 45 minuten onveranderd. Daardoor blijft Kloetinge in de race voor de titel.
Thijs van den Dries had zaterdag na 28 minuten voor de enige treffer gezorgd namens Kloetinge, al ging daar wel een handsbal aan vooraf wat door de arbitrage niet werd waargenomen. Daardoor kon zijn ploeg met een minimale voorsprong van start aan de uitgestelde tweede helft. Maar die werd dinsdag na vijf minuten al bijna weggepoetst. SHO kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek en de inzet van Geert Bakker ging maar net een metertje over.
Kloetinge was het restant van de topper in de eerste klasse B niet alleen ingegaan met het idee de voorsprong te verdedigen, het wilde de marge graag uitbouwen. Twee minuten na de eerste inzet van SHO zag Roy Mulder zijn kans. De middenvelder onderschepte de bal op de rand van het strafschopgebied, haalde uit, maar zag zijn poging in het zijnet eindigen. Het speelbeeld was dinsdagavond hetzelfde als zaterdag. Kloetinge controleerde het duel, maar kreeg niet veel mogelijkheden. Ramon Janson was nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd gekeerd. Omdat ook SHO niet écht gevaarlijk werd, bleef het bij 1-0 Daardoor staat Kloetinge nu gedeeld tweede met SHO, waardoor het zaterdag onterecht toegekende doelpunt de Beijerlanders wel exra zwaar op de maag ligt.
De achterstand van beide ploegen op koploper Rijsoord bedraagt drie punten, maar zowel Kloetinge als SHO treft de lijstaanvoerder nog. Zaterdag, op de voorlaatste speeldag, gaat SHO op bezoek bij Rijsoord, Kloetinge ontvangt die ploeg op de slotdag. Als de Zeeuwen zaterdag van Deltasport winnen, zou de topper op de laatste speeldag de kampioenswedstrijd kunnen zijn.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Kevin Angel Queijo; Robin Winkels, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman, Geert Bakker
Wissels:
Ingmar van Bruggen voor Rowdy Rijsdijk
Joost Both voor Jasper Huisman
Kaarten:
Scheidsrechter Tijs Gommans had geel voor Bob Bison en Jeroen Kokje van SHO en Luuk van Vossen van Kloetinge.