Honselersdijk 1

1e klasse B

14 december 2019 14:30

14-12-2019
Het laatste optreden van het eerste elftal van SHO in 2019 eindigde in een 4-0 overwinning tegen Honselersdijk. De Westlanders hadden ook de eer om in de eerste thuiswedstrijd van dit jaar de tegenstander te zijn en dat pakte voor hen, met een 2-3 overwinning na een 2-0 achterstand, prima uit. Ondanks de bescheiden twaalfde plek op de ranglijst van de gasten werd het duel door SHO niet licht opgevat. Nadat SHO met windvoordeel had afgetrapt was er al na zeven minuten een enorme opsteker omdat Giovanni Breevaart de 1-0 voorsprong op het bord bracht. SHO had er zin in en er hingen meer Beijerlandse treffers in de lucht. Een vrije trap van Kevin Angel, met veel gelijkenis als die waar vorige week de 4-4 uit kwam, zeilde voorlangs het Honselersdijkse doel.
Een goed opgezette en snel uitgevoerde aanval van SHO werd besloten door een schot van Mitch Fransen in handen van de goed opgestelde doelman Dahley le Duc en SHO’s topscorer zag bij een vrije kans de bal via het been van een verdediger niet meer opleveren dan een corner. Maar het venijn van SHO en voor Honselersdijk zat in de staart van deel één. Esra Pieters werkte de bal -na alweer een hoekschop- in het vijandelijke doel: 2-0 en op slag van rust haalde  Giovanni Breevaart nogmaals de trekker over: 3-0, waarmee het duel beslist leek.

Na de pauze kreeg SHO te maken met de tot bijna storm toenemende wind. De gasten probeerden ervan te profiteren en drukten SHO tamelijk ver terug op eigen helft. Het leverde na een paar minuten na een hoog voorgegooide bal een gevaarlijke kopbal op die door doelman Peter Konings knap en fraai corner werd gewerkt.
Vervolgens kreeg SHO met tegenslag binnen de eigen gelederen te maken. Eerst ging Danny Kerpel uit voorzorg naar de kant en werd vervangen door Ingmar van Bruggen. Na een uur spelen ging Bob Bison, na twee verzorgingsbeurten, er (licht) geblesseerd ook uit, wat een klein half uur later ook gold voor Rowdy Rijsdijk. Voor hen kwamen Gerrit Fix en Jasper Huisman.
Het werd er met de koude herfststorm bepaald niet leuker op en voor de toeschouwers zeker niet aangenamer. Van weerskanten was er aanzienlijk balverlies en veel spektakel voor de doelen was nauwelijks waarneembaar.
Kevin Boogaards van Honselersdijk kreeg nog een wel zeer riante mogelijkheid die hij niet wist te benutten. Aan de overkant leek Kevin Angel de wedstrijd in het slot te gooien maar de kopbal verdween net naast het doel.
Met nog vijf minuten op de klok werd Ingmar van Bruggen voor iedereen duidelijk zichtbaar in scoringspositie gehaakt in het strafschopgebied maar scheidsrechter Vermaat liet doorspelen. Even later werd een actie van doelman Le Duc beoordeeld als het oppakken van een terugspeelbal en werd bestraft met een indirecte vrije schop. Het leek een beetje op compensatie op de niet gegeven pingel. In de uitwedstrijd tegen Nootdorp kreeg SHO in de slotminuut een soortgelijke mogelijkheid die helaas niet het in die wedstrijd dik verdiende punt zou opleveren, dit keer ging het beter. Ondanks de overbevolking door oranjehemden in het doel lukte het Jasper Huisman om de bal door het woud van benen in het doel te werken: 4-0. Het laatste hoogtepuntje in de tweede helft. Omdat een puntendeling er voor de gasten toch niet meer in zat maakte de goed leidende scheidsrechter Vermaat er na precies negentig minuten een einde aan.  Niemand, zeker niet langs de lijn, die dat erg vond.

Man of the match werd Giovanni Breevaart, hij kreeg het door peetdeflowerman.nl beschikbaar gestelde boeket.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart, Robin Winkels; Kevin Angel, Mitch Fransen, Esra Pieters.
Wissels:
56’ Ingmar van Bruggen, voor Danny Kerpel
63’ Gerrit Fix voor Bob Bison
70’ Jasper Huisman voor Rowdy Rijsdijk
Doelpunten:
07’ 1-0 Giovanni Breevaart
40’ 2-0 Esra Pieters
45’ 3-0 Giovanni Breevaart
87’ 4-0 Jasper Huisman
Kaarten:
Scheidsrechter Roel Vermaat uit Barendrecht had geen kaarten nodig om de wedstrijd in de hand te houden.

Sponsors van de Week
Bij de wedstrijd van zaterdag waren ABS Autoschade H. Hoogvliet, Makelaardij Groote Waard en Jumbo Koornneef allen uit Oud-Beijerland de sponsors van de week.

Balsponsor
De sponsor van de wedstrijdbal was Jumbo Koornneef uit Oud-Beijerland.
Waarvoor onze hartelijke dank.

Er is nu een korte winterstop waarin de SHO-selectie begin januari voor een trainingskamp afreist naar Benidorm. Zaterdag 18 januari oefent SHO op de Kikkershoek tegen Heerjansdam. Dinsdag 21 januari volgt de uitwedstrijd voor de PalaceCasinoCup tegen Groote Lindt en zaterdag 25 januari is de hervatting van de competitie met de uitwedstrijd tegen Die Haghe.SHO eindigt deel één van de competitie, waarin alleen nog niet tegen Die Haghe werd gespeeld, met 19 punten. Dat zijn vijf punten minder dan vorig seizoen na twaalf wedstrijden. Toen waren er met Kloetinge, Rijsoord en SHO drie koplopers terwijl er met sv Poortugaal nu maar één ploeg is die er echt bovenuitsteekt.

Statistieken 2019
In 2019 speelde SHO 26 competitiewedstrijden waarvan er 15 in winst werden omgezet, 11 thuis- en 4 uitwedstrijden. Verloren werden 10 wedstrijden, slechts tweemaal thuis, tegen Honselersdijk (2-3) en tegen sv Poortugaal (0-2), en acht keer uit. De puntendeling met Neptunus-Schiebroek (4-4) vorige week was het enige gelijkspel van dit kalenderjaar. Doelcijfers 54 voor en 39 tegen.