Levi Mogen (intikker)
Assist: Julius Bol

1e klasse 16

23 november 2019 10:45

Zaterdag 23 november de ochtend dat er nog steeds niet op de pont gepind kan worden waardoor de vader van Kris bijna de pont moest verlaten. Gelukkig was er een weldoener in de buurt, waarna hij de reis naar Hekelingen toch kon voortzetten. De ochtend stond ook in het teken van de warme voeten en warme handen van Keeper Jesse. Dankzij een waardevolle tip van de moeder van Mick en de super snelle bezorgservice van de moeder van Xavi kon Jesse met een grote glimlach, warme voeten en warme handen zijn doel gaan verdedigen.

Hekelingen had slechts 1 wedstrijd verloren en vanaf het begin werd als snel duidelijk dat het een lastige uitwedstrijd zou worden. De wedstrijd stond onder leiding van een markante gepensioneerde scheidsrechter die vol passie en overgave zijn fluit wist te vinden. Waar bij SHO de altijd rustige Peter en Jacco keurig zij aan zij langs de zijkant het team op een positieve manier coachen stonden er bij Hekelingen aan alle 4 de zijden een trainer/ouder vol overgave het team van Hekelingen op een niet SHO waardig manier naar de overwinning te begeleiden, want coachen mogen we het eigenlijk niet noemen.

De boys van SHO waren vanaf de 1e minuut onder indruk van de entourage langs het veld, de overactieve scheidsrechter en het fysieke spel van de tegenstander waardoor ze niet aan voetballen toekwamen. Ondanks de vechtlust was het toch Hekelingen die na 13 minuten op 1-0 voorsprong kwam waar de VAR wellicht had moeten ingrijpen, maar aangezien die er niet was ging SHO met 1-0 achterstand de time-out in. Ondanks de troostende en opbeurende woorden van Peter en Jacco konden de boys in de time-out niet gereset worden. Ondanks de vechtlust en goed keeperswerk aan beide kanten werd er in de 1e helft niet meer gescoord en werd er met de nodige frustraties en tranen na 30 minuten de warmte van de kleedkamer opgezocht. Nadat de tranen waren gedroogd en de frustraties waren geuit gingen de boys gemotiveerd het veld op om de overwinning binnen te slepen.

Net als in de 2e helft konden de boys helaas geen stempel op de wedstrijd drukken. De 2e helft ontpopte zich als een ouderwetse Engelse pot waar met de nodige kick & rush voetbal, vliegende slidings en een ouderwetse schouderduw aan beide kanten, de boys op zoek gingen naar de gelijkmaker. 10 minuten voor tijd kregen de meegereisde supporters bijna een hartverzakking nadat Levi Mogen 1 op 1 op de keeper mocht opstomen, de keeper uitspeelde maar de bal net te ver voor zich uitspeelde waardoor hij niet de bal kon binnen schieten. 5 minuten voor tijd registreerde de schaal van Richter onverwachts een 6 ((zeer krachtige beving), bron: wikipedia) omdat dankzij goed druk zetten van Julius, hij de bal breed kon leggen waarna Levi Mogen de bal kon binnen schieten.

De reactie van de meegereisde supporters en de spelers is met geen computer te beschrijven maar de explosie was zo enorm dat zelfs het thuispubliek hiervan onder de indruk was. Dankzij goede tips van trainer Joost van afgelopen donderdag (Jesse heeft het nog steeds over de tips van trainer Joost) wisten beide partijen niet meer te scoren en vielen de boys na het laatste fluitsignaal elkaar in de armen alsof de champions league was binnen gehaald. Onder de douche werd door de boys nog iets gezongen in het kader van: “ kampioenen, wij staan boven aan etc. etc.” en daar is geen woord van gelogen want met 4 wedstrijden gespeeld, 10 punten, 22 doelpunten voor en slechts 7 tegen kan volgende week tegen de nummer 5 van 6 het winterkampioenschap worden binnengehaald en heeft hoofdtrainer Peter zijn gewenste promotie naar de hoofdklasse binnen gesleept.

A.s. zaterdag speelt Jo11-1 om 08:30 (ja het is wederom vroeg) de kampioenswedstrijd tegen GOZ Jo11-1. Het spreekt voor zich dat alle ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, buren, vrienden van harte zijn uitgenodigd om naar deze wedstrijd te komen kijken.