3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

02-04-2022
Op de gemeen koude eerste zaterdag van april speelde SHO in eigen huis de (administratieve)uitwedstrijd tegen Heinenoord. Vanwege de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden in het najaar van 2021 bij beide verenigingen waren de in het programma vastgestelde onderlinge wedstrijden omgedraaid. Hetzelfde geldt ook voor de ontmoetingen met Kloetinge.

Doordat verschillende plichtplegingen vooraf wat uitliepen kon pas ruim over de klok van vijf uur worden afgetrapt. In beide kampen was men er van doordrongen dat het winnen van de derby (voorlopig) lucht zou geven ten opzichte van de gevaarlijke -onderste drie- plaatsen. Al na vijf minuten leek SHO een goeie slag te slaan toen Sander de Heus een afgemeten pass van Kevin Angel achter doelman Cheuk-A-Lam werkte: 0-1, wat toch wel een enigszins vreemd beeld op het scorebord opleverde. SHO leek de zaken goed voor elkaar te hebben en gaf vrijwel niks weg aan de opponent maar veel kansen voor het Noordse doel waren er ook niet. Wel konden wat hoekschoppen worden genomen en twee vrije trappen maar zonder rendement. Kort voor de onderbreking mocht ook Mitch Fransen aanleggen voor een vrije trap maar doelman Peter Konings tikte de bal uit de benedenhoek corner.
Zo konden de aanwezigen op de goedbezette Kikkershoek, zo rond de 600 toeschouwers, alleen daarom al moeten beide clubs er voor zorgen eerste klasser te blijven, SHO met de minimale voorsprong aan de thee zien gaan.

Na de thee twee ongewijzigde teams en het team van Joop Hiele ging er gelijk op jacht naar de gelijkmaker wat ruimte gaf voor de Beijerlandse aanvallers. En dat leverde binnen tien minuten na de hervatting succes op. Kevin Angel werd aan de rechterkant aangespeeld, wat verdacht veel op buitenspel leek maar vlag- en fluitsignaal bleven uit, en bediende Sander de Heus op maat die voor de tweede keer zijn toekomstige ploegmaats de das om deed: 0-2.
SHO leek op rozen te zitten, maaarrr in de wedstrijd die op 30 oktober op Heinenoord werd gespeeld kwam SHO eveneens op een 2-0 voorspong maar na de ruime blessuretijd stapten de gastheren met een 3-2 overwinning van het veld, zou de geschiedenis zich herhalen? De Noord stroopte de mouwen nog maar eens extra op en drong SHO meer en meer terug op eigen helft. De Heinenoordse sluitpost kreeg nauwelijks nog moeilijk werk voor zijn kiezen. In de 70e minuut zorgde Dejan de Feiter voor de aansluitingstreffer: 1-2. Vervolgens liep Jeroen Eikelenboom tegen een gele kaart aan omdat hij een ingooi niet op de juiste plek nam. Een beetje overdreven van de prima leidende Ronald Mol uit Breda die in ieder geval niet op elke slak zout legde. Trainer Sander Fakkel had geleerd van de vorige ontmoeting waarin Eikelenboom op driekwart wedstrijd met tweemaal geel mocht gaan douchen, wat mede ook de nederlaag in de hand werkte. Nu mocht hij dat ook, maar kwam Micha Bal hem aflossen en Rik Schouten kwam er in voor Kevin Angel. Vooral de laatste wissel bracht SHO toch wel tamelijk in de problemen omdat het bijna niet meer lukte om voorin nog ballen vast te houden. En wat al even in de lucht hing gebeurde dan ook. Met nog een minuut of tien te gaan ramde Davy Kaptein de gelijkmaker achter Konings: 2-2.
Het was nog wel even voor met name de SHO-aanhang nagelbijten maar de koude douche bleef ditmaal uit, al was het toch een tegenvaller om de comfortabel lijkende voorsprong uit handen te zien glippen.
Door de deling hebben Heinenoord en SHO nu 19 punten, en nog zeker twaalf te gaan om uit de problemen te blijven, waarmee Papendrecht is bijgehaald.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Dennis Outermans; , Ingmar van Bruggen, Bart van Eck, Ferdinand Römelingh; Sander de Heus, Kevin Angel, Roy van der Pligt.
Wissels SHO:
78’ Rik Schouten voor Kevin Angel
78’ Micha Bal voor Jeroen Eikelenboom
83’ Ricky Bokhoven voor Bart van Eck
90’ Andrew van Tiggelen voor Sander de Heus
Doelpunten:
05’ 0-1 Sander de Heus
53’ 0-2 Sander de Heus
70’ 1-2 Dejan de Feiter
82’ 2-2 Davy Kaptein
Kaarten:
Scheidsrechter Ronald Mol uiit Breda had geel voor Jeroen Eikelenboom van SHO.

Sponsors van de week
De sponsors van de week bij de wedstrijd SHO – Heinenoord waren:
Robey Sportswear - Rotterdam en
Supporters Vereniging SHO.

Sponsors wedstrijdbal voor de wedstrijd tegen Heinenoord waren: Koos Wessels en Piet Plaizier.
Koos schonk zijn bal via Larbi el Harouchi aan de UP Social Club in Oud-Beijerland.
Piet heeft zijn bal geschonken aan het broertje van de vorige zondag verdronken 3-jarige Betty.

Sponsor SHO-TV was
Hoeksch Hypoyheekhuys in Oud-Beijerland.

Pupil van de week was Hanna Bakker uit SHO JO10-1.

09-04-2022 SHO- Nieuw Lekkerland
Zaterdag de derde thuiswedstrijd op rij als Nieuw Lekkerland op bezoek komt. Zij zullen zich ongetwijfeld willen revancheren voor de nederlaag die zij in eigen huis leden tegen SHO. Aanvang 15.00 uur.