2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

23-04-2022
In de eerste uitwedstrijd na vier thuisbeurten bleef SHO helaas met lege handen en dat is na zo’n week of zes waarin er wekelijks punten bijkwamen even slikken voor de trouwe wit/zwarte aanhang. Met de wetenschap dat gastheer RVVH al drie keer niet had gewonnen zou SHO niet al bij voorbaat kansloos hoeven te zijn. Twee wijzigingen in de basis bij SHO, Mischa Bal verving de vorige week geblesseerd uitgevallen Jeroen Eikelenboom en Tim de Pender mocht ten koste van Roy van der Pligt starten. En over De Pender gesproken: in het verslag van de wedstrijd SHO-Papendrecht van vorige week werd vermeld dat Tim de maker van de derde SHO-goal was maar dat was een mispeer van uw schrijver want Rik Schouten bleek de maker te zijn.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor RVVH, wat SHO wel schadevrij doorkwam. Daarna kwam SHO beter in het spel en doelman Elkhuizen moest een paar maal handelend optreden op schoten van Kevin Angel, Sander de Heus en Tim de Pender die een voorzet van Ferdinand Römelingh op de vuisten van de keeper schoot. In de twintigste minuut kreeg De Pender door zelf goed door te gaan de kans om SHO op voorsprong te zetten maar nadat hij de uitgekomen Elkhuizen had omspeeld werd de inzet door een van de verdedigers uit de doelmond gekeerd. De wedstrijd kwam aardig in evenwicht maar in de slotfase van de eerste helft sloeg de thuisclub toe. Na een aanval over de rechterkant trok Mohamed Arajai de bal voor op Jesse Eggers die de score opende: 1-0.
Voordat SHO was bekomen van de schrik werd de Ridderkerkse voorsprong binnen twee minuten verdubbeld. Na slordig uitverdedigen werd de bal onderschept, Peter Konings probeerde nog redding te brengen maar Sanzio Dieterich, volgend seizoen Heinenoord en al meerdere keren trefzeker tegen SHO, kon de bal in het doel werken: 2-0. SHO ontsnapte daarna aan nog een tegentreffer zodat met 2-0 kon worden gerust.

De tweede helft, met aan SHO kant Bart van Eck voor Andrew van Tiggelen en Rowdy Rijsdijk voor Aron van Schaik, begon met een paar kansen voor RVVH maar SHO (lees: Peter Konings) bleef overeind.
Daarna leek de thuisploeg het wel te geloven en mocht SHO het proberen maar het lukte vrijwel niet om de blauw/witte afweer in verlegenheid te brengen. Een kwartier voor het einde moest doelman Elkhuizen naar de benedenhoek om een vrije trap van Rijsdijk te keren. Er volgden een paar hoekschoppen voor SHO die niks opleverden. In blessuretijd was invaller Ricky Bokhoven dichtbij een doelpunt maar hij werkte de assist van Sander de Heus naast het doel zodat de 2-0 ook de eindstand werd.
Door de tegenvaller zakt SHO één plaats op de ranglijst van negen naar tien.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Mischa Bal, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Ingmar van Bruggen, Andrew van Tiggelen, Ferdinand Römelingh; Sander de Heus, Kevin Angel, Tim de Pender.
Wissels SHO:
46’ Rowdy Rijsdijk voor Aron van Schaik
46’ Bart van Eck voor Andrew van Tiggelen
69’ Roy van der Pligt voor Tim de Pender
83’ Ricky Bokhoven voor Ingmar van Bruggen
Doelpunten:
38’ 1-0 Jesse Eggers
40’ 2-0 Sanzio Dieterich
Kaarten:
Scheidsrechter Ferit Akkaya uit Amsterdam, hij floot ook SHO - Oranje Wit (2-4) met rode kaarten voor Danny Kerpel en Sander Fakkel en daarom nogal bekritiseerd, floot prima en hield de kaarten op zak.

26-04-2022 SC Feyenoord - SHO (Fidus cup)
De wedstrijd in de achtste finale in het toernooi om de Fiduscup SC Feyenoord (zat. hfdkl.) - SHO wordt dinsdag 26 april a.s. gespeeld, aanvang 20.00 uur. De winnaar speelt (onder voorbehoud) op dinsdag 3 mei in de kwartfinale een uitwedstrijd tegen de winnaar van Excelsior ’20 (Schiedam, zat. 4e kl.) - RVC’33 (Reeuwijk, zon. 2e kl.).

30-04-2022 SHO - Heerjansdam
Zaterdag de voorlaatste thuiswedstrijd van SHO tegen Heerjansdam. Op 9 oktober verloor SHO de uitwedstrijd kansloos met 5-0, dus is er voor het team van Fakkel voldoende reden voor sportieve revanche tegen de kampioen van de gelijke spelen, een dozijn inmiddels! Aanvang 15.00 uur.