Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SHO 1 scoort eerste (doel)punten

SHO 1 scoort eerste (doel)punten

SHO 1

5 - 3

BVCB 1

Competitie

1e klasse B

Datum

16 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

M.R.G. Vink

Accommodatie

Sportpark Kikkershoek
Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

16-10-2021 SHO - BVCB
Zaterdag 16 oktober 2021 is een dag om later nog eens bij stil te staan omdat op die dag met de wedstrijd SHO - BVCB de laatste keer werd gespeeld op de oude kunstgrasmat die op 17 september  2011 met de wedstrijd SHO - ‘s Gravendeel (3-1) in gebruik werd genomen. SHO werd dat seizoen kampioen van de tweede klasse en de Seuters degradeerden naar de derde klasse waarin zij nu al voor het tiende seizoen spelen. Maar dat het nog memorabeler zou worden kon om drie uur ‘s middags bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Melvin Vink niet worden vermoed. Het nog (doel)puntloze SHO stond voor een pittige klus tegen BVCB dat toch wel verrassend na drie speelronden als medekoploper naar de Kikkershoek was gekomen.

Bij SHO ontbraken doelman Peter Konings en Andrew van Tiggelen wegens blessures, Tim de Pender was ziek geweest en Kevin Angel nog op vakantie. Mede daardoor en door zijn prima invalbeurt in de tweede helft vorige week bij Heerjansdam kon Danny Kanters zijn debuut in de basis maken. Werd SHO vorige week vooral in de eerst helft overvleugeld door de thuisclub, dit keer kon vanaf de aftrap een ”ander” SHO worden waargenomen. Nu werd wel initiatief genomen en bleven de spelers overeind in de duels. Het betaalde zich al snel uit. Kanters bediende vanaf links de weer in het elftal teruggekeerde Giovanni Breevaart die doelman Van der Molen het nakijken gaf. Na 275 minuten eindelijk een doelpunt voor SHO. Zowel spelers, staf en supporters hunkerden al een behoorlijke tijd naar dit moment. Na een kwartier konden de wit/zwarten weer juichend opveren. Ricky Bokhoven speelde zijn tegenstander uit en vond Sander de Heus die de afgemeten voorzet bij de eerste paal binnenkopte: 2-0. De pechvogel leek het toch weer op SHO te hebben gemunt, Gio Breevaart liep in een duel een liesblessure op maar kon vooralsnog door. Daarna wisten de Bergschenhoekers wat meer grip op het duel te krijgen en binnen twee minuten was de balans op het scorebord weer in evenwicht. Doelman Brian de Vaal kon, gehinderd, een corner onvoldoende onder controle krijgen waarna Mike Hollenberg optimaal profiteerde: 2-1. En even later werd de SHO-afweer uit elkaar gespeeld waardoor Ricoberto Luijando voor de 2-2 kon zorgen.
Na ruim een half uur ging Breevaart toch naar de kant en werd vervangen door Roy van der Pligt die eerder al de eerste helft met het tweede tegen Heinenoord 2 (3-0) had gespeeld. Met de rust al aan de horizon was Ricky Bokhoven dichtbij 3-2 maar Van der Molen riskeerde lijf en leden en bleef de situatie meester. Ook BVCB kreeg een een uitgelezen mogelijkheid, de uitgekomen De Vaal werd gepasseerd maar de lob verdween naast het doel.

Gooide Fakkel vorige week met vier wissels in de rust de boel rigoureus om, ditmaal verscheen SHO ongewijzigd voor de tweede helft. Vanaf de aftrap kreeg BVCB dé kans om de leiding te nemen maar de voor het intikken bal verdween onbegrijpelijk naast de kooi van De Vaal. Kijk het deze week maar eens na op SHO TV!
De Beijerlanders reageerden meteen, helaas kopte Van der Pligt in handen van de keeper. Het was toen al wel duidelijk dat het niet bij 2-2 zou blijven. Na zijn mogelijkheid lanceerde invaller Van der Pligt Danny Kanters maar diens poging leverde niet meer op dan een hoekschop. Maar tien minuten na de thee was het toch raak. Roy van der Pligt kon nauwelijks gehinderd oprukken en haalde van buiten het strafschopgebied hard en laag uit, Van der Molen kansloos: 3-2. Een minuut later kreeg Kanters een kans maar de keeper tikte stijlvol de kopbal uit de kruising. Na een uur kwam Ingmar van Bruggen in het veld voor Sander de Heus, desondanks was SHO de grip op het middenveld even kwijt en werd behoorlijk op eigen helft teruggedrongen door de gasten. Danny Kanters gaf met nog een kwartier op de klok SHO toch weer lucht. Roy van der Pligt gaf wederom een assist en Danny Kanters gaf de sluitpost, ook laag in de hoek, het nakijken: 4-2.
Na een opstootje wat toch wel helemaal in het wedstrijdbeeld paste, raakte Rowdy Rijsdijk geblesseerd en moest naar de kant. Hij werd vervangen door Bowy vd Veerdonk. Het werd daarna nog even spannend toen Rob Rutten profiteerde van wanorde in de SHO-afweer: 4-3. In de voorlaatste minuut kon heel SHO opgelucht ademhalen. Danny Kanters speelde zijn tegenstander uit en vond Robin Winkels die -ook weer in de rechterbenedenhoek- Van der Molen passeerde: 5-3. Even ontstond nog tumult toen de keeper van BVCB reageerde op het publiek achter zijn doel, dat al op weg was naar de kantine.
Gelukkig was het brandje snel geblust, al kostte het Mitchell Feijen een rode kaart, en na een korte afkoelingsperiode werd de resterende tijd nog volgemaakt.
Nadat eerst SHO 2 ruim won van Heinenoord 2 en de eerste winst van het vlaggenschip hebben we op een fraaie oktobermiddag toch mooi afscheid kunnen nemen van de -toch wel tamelijk versleten- kunstgrasmat. Door de winst van het eerste elftal gaat de rode lantaren van de eerste klasse B een paar kilometer oostwaarts, naar Heinenoord, wat toch op z’n minst opmerkelijk mag heten en zeker niet was verwacht. Vorig seizoen waren de ”worstenbakkers”, toen de competitie werd stilgelegd, na drie wedstrijden koploper met de volle buit.   

Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans; Rowdy Rijsdijk, Robin Winkels, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Sander de Heus, Danny Kanters.
Wissels:
34’ Roy van der Pligt voor Giovanni Breevaart
58’ Ingmar van Bruggen voor Sander de Heus
82’ Bowy van de Veerdonk voor Rowdy Rijsdijk
Doelpunten:
06’ 1-0 Giovanni Breevaart
15’ 2-0 Sander de heus
25’ 2-1 Mike Hollenberg
27’ 2-2 Ricoberto Luijando
55’ 3-2 Roy van der Pligt
76’ 4-2 Danny Kanters
83’ 4-3 Rob Rutten
89’ 5-3 Robin Winkels
Kaarten:
Scheidsrechter Melvin Vink uit Oosterhout had geel voor Giovanni Breevaart van SHO en Boy Kenswiel, Ricoberto Luijando en Nick Walbeek van BVCB. Mitchell Feijen van BVCB kreeg direct rood, 90e minuut.
Scheidsrechter Vink was bepaald geen onbekende voor SHO, hij floot in het seizoen 2016/17 SHO maar liefst vijf keer, te weten: SHO - Rijsoord (0-0), Almkerk - SHO (1-2), SHO - Zuidland (3-1), Oranje Wit - SHO (3-1) en SHO - GRC’14 (2-0).

Sponsors van de week waren de Jumbo Koornneef supermarkt op het Koninginneplein en Fischer Benelux uit Naarden
Balsponsor was ook Jumbo Koornneef en LOOXS bar & kitchen, Havendam 16 was de TV sponsor.

Man of the match werd Danny Kanters


23-10-2021 Brielle - SHO
Zaterdag speelt SHO de uitwedstrijd tegen Brielle. De ploeg uit de vestingstad heeft met vijf punten er slechts twee meer dan SHO.
Viermaal eerder speelde SHO in Den Briel: seizoen 2015/16: 6-2: 2017/18: 3-6; 2018/19: 1-3 en 2019/20: 2-0. Aanvang 14.30 uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!