4 december 2021

Accommodatie

Onbekend

04-12-2021
Vanwege het gecancelde wedstrijdprogramma werd besloten om een oefenwedstrijd te spelen tegen en bij onze buren OSV Oud-Beijerland. Helaas mocht er geen publiek bij aanwezig zijn. In de goeie ouwe tijd van beide verenigingen was een onderling treffen toch al gauw goed voor pakweg zo’n 800 toeschouwers langs de lijn. En die toeschouwers leefden dan ook volop mee met de strijd. In het toen nog veel dorpsere en meer verdeelde Beijerland kwam een nederlaag in ”de derby” veel harder aan dan tegenwoordig. Vooral ook omdat supporters uit beide kampen elkaar op maandag weer troffen als collega’s op hun werk. En dan had je als verliezer, zeker als je er gevoelig voor was, weleens een minder aangename week bij je baas. Maar tijden zijn veranderd en de onderlinge, soms hoog oplaaiende, rivaliteit is zo goed als verdwenen, of eigenlijk beter gezegd: uitgestorven.
De laatste keer dat de dorpsderby werd gespeeld was op 27 augustus 2011, ook al op een regenachtige zaterdag, als afsluitende poulewedstrijd voor de beker. De wedstrijd eindigde in 1-1, wat voor SHO voldoende was voor de poulewinst. Doelpunten in de vijfde minuut 0-1 Steven van Vliet en in de negende minuut 1-1 door Marco van Daalen. Als bijzonderheid mag nog worden vermeld dat SHO bijna vijf kwartier met tien man speelde wegens een rode kaart voor Fredson Lucas.

Na dik tien jaar eindelijk weer een nieuwe ontmoeting tussen Blauw/wit en Wit/zwart. Na ruim een kwartier kwam SHO op voorsprong door een doelpunt van Ingmar van Bruggen. Hij nam een afgeslagen bal lekker op de slof waarna het leer als een streep achter de verraste/verbaasde Donovan Levestone in het doel verdween. Het tweede (vriendschappelijke) doelpunt van de middenvelder, die zijn afstandsschoten meestal in de ballenvanger ziet eindigen, en nu zijn record van vorig seizoen weet te evenaren. Net over het half uur kopte Joost Both een strak genomen hoekschop feilloos binnen: 0-2. Kort voor de pauze werd Dedier Bos goed vrijgespeeld en met een fraaie boogbal over doelman Brian de Vaal zorgde hij voor aansluiting: 1-2.
In de tweede helft, waarin zowaar nog even de zon te zien was, acht verse krachten aan SHO kant en ook bij de gastheren meer dan een handvol andere gezichten binnen de lijnen. Vrijwel het complete tweede bedrijf speelde zich af op de helft van ‘Olympia’ maar het lukte ‘Steeds Hooger’, ondanks een paar goeie mogelijkheden, niet om de voorsprong te vergroten. Kort voor tijd strafte Marco van Daalen twijfel bij doelman Niels Steehouwer af: 2-2. Door de deling hoeft dus deze week geen Oud-Beijerlander oud brood te eten, zoals vroeger altijd over de verliezer werd gezegd.
Mocht de corona-misere aanhouden kan er misschien binnen niet al te lange tijd een replay worden gespeeld bij SHO.

Doelpunten:
16’ 0-1 Ingmar van Bruggen
34’ 0-2 Joost Both
43’ 1-2 Dedier Bos
87’ 2-2 Marco van Daalen