3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

12-03-2022
Met het bezoek van Terneuzense Boys trof SHO weer eens een nieuwkomer waartegen nog nooit was gespeeld. Na eerdere ontmoetingen met AZVV, Hoek, Zaamslag en FC Axel (beker) waren de ‘Boys’ de vijfde club uit Zeeuws Vlaanderen als tegenstander van SHO. Cijfermatig kon vooraf worden vastgesteld dat het treffen zou gaan tussen de ploeg met de op één na meestgepasseerde verdediging (SHO 25) tegen het moelijkst scorende elftal van 1B, Terneuzense Boys slechts 8.
Bij SHO een aantal door blessures afwezigen onder andere Rowdy Rijsdijk, Bart van Eck en Bowy van de Veerdonk. En als extra tegenvaller kreeg trainer Sander Fakkel daarbij ook nog te maken met het afhaken met een enkelblessure van doelman Peter Konings, die hij opliep in de warming up. Brian de Vaal kreeg nu de (on)dankbare taak om onder de lat plaats te nemen.
Wel weer beschikbaar waren na blessureleed Andrew van Tiggelen, die op 20 november tegen RVVH uitviel en Roy van der Pligt die een week later tegen Oranje Wit zijn laatste competitieminuten maakte. Roy mocht in de basis starten terwijl voor Andrew een plaatsje op de bank was gereserveerd.

Het duel begon afwachtend van beide kanten. Er was een uithaal van Roy van der Pligt die door doelman Pijnenburg corner werd getikt. Met rugwind had SHO een licht overwicht maar het was allemaal weinig spectaculair. Na een half uur werd de boel volledig op z’n kop gezet. Bij een messcherpe Zeeuwse counter liep Miroslav Peric weg uit de dekking en tikte de niet eens zo gevaarlijk lijkende voorzet bij de eerste paal achter De Vaal: 0-1. Twee minuten later was het helemaal kermis, Jochem van der Meulen rukte met de bal aan de voet ongehinderd op naar de Beijerlandse helft, zag Brian de Vaal ruim voor zijn doel staan en met een fraaie boog liet hij van zo’n dertig meter het leer in het doel zeilen: 0-2. Een keer zo een doelpunt maken, daar droomt waarschijnlijk elke voetballer wel van. SHO pakte vervolgens de draad weer op, forceerde een aantal hoekschoppen maar het leverde allemaal niks op. Feitelijk was na de 0-2 de strijd al beslist.
In de rust paste Fakkel twee wissels toe. Jeroen Eikelenboom en Dennis Outermans gingen eruit voor Andrew van Tiggelen en Giovanni Breevaart. Maar de trainer had ook willekeurig twee andere spelers kunnen wisselen in plaats van de beide backs, teveel acteurs speelden onder hun kunnen.
Met de achterstand en de wetenschap dat SHO de laatste weken elke keer na de rust veel minder brengt dan in deel één, hielden de meeste aanwezige SHO-ers hun hart vast voor het vervolg van de strijd.
Deel twee begon nog wel hoopvol voor SHO maar al na vijf minuten maakte Kevin Angel binnen de beruchte rechthoek een overtreding op Peric waarna de bal op de stip ging. Remon de Vlieger gaf De Vaal geen schijn van kans: 0-3, wedstrijd beslist en eigenlijk had scheidsrechter Eren toen af kunnen fluiten, maar zo zijn de regels nou eenmaal niet. Sterker, het werd nog erger voor SHO. Een kwartier na de rust probeerde Kevin Angel het met een afstandsschot maar Pijnenburg redde in tweede instantie. Kort daarna werd Jesper Cornelissen gelanceerd, hij kon vrij richting De Vaal die met de voet redding bracht. Even later een identieke actie. Cornelissen legde af op Cor-Pieter Pander die de bal op de binnenkant van de paal ziet afketsen. Rick Gort benut de rebound: 0-4.
Met nog tien minuten te gaan maakt Dennis Groosjohan, met al geel op zak, op het middenveld een onnodige overtreding (frustratie?) op Peric wat hem de tweede prent van de middag oplevert en dus inrukken. In de 85e minuut draait Miroslav Peric, een van de Zeeuwse uitblinkers, invaller Micha Bal dol en en legt de bal op een presenteerblad voor Sem Dhaene die de bal tussen de paal en De Vaal door binnenprikt: 0-5. Bij de volgende aanval legt Rick Gort de bal af op de meesprintende Peric, die het halve dozijn vol maakt, maar er was offside geconstateerd wat het volgens de camerabeelden niet was. Kniesoor die er nog op let.
In de slotminuut bedient Kevin Angel Tim de Pender die met een lob Pijnenburg kansloos laat: 5-1.
Na de achtste aftrap van de middag nam de goedleidende scheidsrechter Nurettin Eren zijn beste en makkelijkste beslissing van de dag: affluiten zonder blessuretijd bij te tellen.
Terneuzense Boys pakte de tweede uitoverwinning van het seizoen uitgerekend weer in de Hoeksche Waard.
De dikke nederlaag zorgde er voor dat de stemming bij SHO na afloop ver onder het nulpunt was. Er was na de opsteker van twee weken geleden tegen Neptunus (4-2) toch op meer gerekend, al hebben de Rotterdammers met afstand de zwakste verdediging waardoor die overwinning misschien toch enigszins vertekend was.

Eerder op de middag had het tweede elftal van SHO de toekijkende eerste elftalselectie laten zien hoe het ook kan (en moet). Tegen medeconcurrent Smitshoek 2 kwam het tweede al snel op voorsprong door een doelpunt van Michael Vermaas die goed voorbereidend werk van Jurre Altena prima afrondde. Smitshoek ging daarna aandringen en kort voor de pauze viel door een goed genomen vrije trap de gelijkmaker.
Na de rust kwamen de gasten via een penalty zelfs op voorspong en SHO 2 hing even aangeslagen in de touwen tot uit het niets Rik Schouten de stand in evenwicht bracht. Daarna was ‘het tweede’ niet meer te houden en ging Smitshoek volledig knock out. Een slim genomen vrije trap van SHO werd door een Smitshoeker in eigen doel gewerkt en daarna nog binnen een minuut 4-2 door Jurre Altena en 5-2 door Stijn van der Linden. Het team van trainer Peter Boekholt heeft door de overwinning een flinke stap gezet richting kampioenschap met promotie naar de reserve hoofdklasse.
Op de helft van de competitie is SHO 2 met 30 punten (doelsaldo 40-14) koploper met acht punten voorsprong op RVVH 2 en Smitshoek 2.

Helaas heeft het eerste de les van de tweede garnituur onvoldoende ter harte genomen wat dus een desastreuze nederlaag tot gevolg had. Dat SHO de handen meer dan vol had aan Terneuzense Boys blijkt ook wel uit het aantal gele kaarten, zes voor SHO en geen enkele voor de gasten
Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Roy van der Pligt, Ingmar van Bruggen, Robin Winkels; Kevin Angel, Tim de Pender, Sander de Heus.
Wissels SHO:
46’ Andrew van Tiggelen voor Jeroen Eikelenboom
46’ Giovanni Breevaart voor Dennis Outermans
65’ Ricky Bokhoven voor Roy van der Pligt
78’ Micha Bal voor Danny Kerpel
Doelpunten:
30’ 0-1 Miroslav Peric
32’ 0-2 Jochem van der Meulen
50’ 0-3 Remon de Vlieger (strafschop)
70’ 0-4 Rick Gort
85’ 0-5 Sem Dhaen
90’ 1-5 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Nurettin Eren had geel voor Kevin Angel Queijo, Robin Winkels, Andrew van Tiggelen, Sander de Heus en Dennis Groosjohan (2x = rood 81e min.) van SHO.