3351LB
PAPENDRECHT
tel. 078-6150106

22-03-2022
Dinsdagavond kon eindelijk de uitwedstrijd tegen Papendrecht worden ingehaald. Oorspronkelijk stond het duel voor 22 januari gepland maar de pandemie was toen spelbreker. Vervolgens werd de wedstrijd op de aangepaste kalender op 5 maart ingeroosterd, maar door teveel besmette spelers bij Papendrecht ging ook dat niet door.
Bij SHO ontbrak de positief geteste trainer Sander Fakkel op de bank waardoor nu assistenttrainer Alex de Graaf het voor het zeggen had.
Voor het eerst in deze competitie stonden bij SHO dezelfde elf spelers bij de aftrap in het veld als in de vorige wedstrijd tegen BVCB waarin SHO in elk geval een enorme strijdlust toonde. Op Brian de Vaal na was het rijtje niet beschikbare spelers ook nog hetzelfde.

Om 20.00 uur kon worden afgetrapt voor de eerste wedstrijd van een drieluik tegen Papendrecht. Volgende week dinsdag (29 maart) SHO - Papendrecht voor de Fidus-cup en zaterdag 16 april de return voor de competitie.
SHO begon iets minder voortvarend dan zaterdagmiddag maar had wel het betere van het spel. Al snel een mogelijkheid voor Sander de Heus die met een acrobatische salto over doelman Roy Rijntjes duikelde. Weinig aan de hand tot aan de 18e minuut bij een hoge bal Ricky Bokhoven en Nick Kamerling met de koppen tegen elkaar botsten. Nog voordat scheidsrechter Berg het spel had kunnen stilleggen om verzorging toe te staan maakte een van de Papendrechtse verdedigers hands en floot de leidsman voor een penalty. Nadat bleek dat Kamerling niet verder kon en dizzy naar de kant moest, werd de beslissing van de scheidsrechter hem door de thuisploeg niet in dank afgenomen. Na de onderbreking van bijna vijf minuten had Robin Winkels voldoende de concentratie vastgehouden om vanaf de stip feilloos het vonnis te voltrekken: 0-1.
In het verloop van de eerste helft ging Papendrecht op het hobbelige grasveld op zoek naar de gelijkmaker en werden er van weerskanten een paar stevige overtredingen gemaakt, die nog wel binnen de tolerantiegrens bleven. Maar in de laatste paar tellen van de ruime extra tijd voor de rust maakte Xavier Leenheer het wel erg bont door Roy van der Pligt rigoreus af te zagen of, zoals langs de lijn te horen was: ”blind voor zijn donder te schoppen...”.  De scheidsrechter nam de enig mogelijke beslissing door de Papendrechter met rood weg te sturen. Uiteraard volgde nog een opstootje maar in de rust konden de kruitdampen optrekken.

Na de thee, met de gemoederen gekalmeerd, kwam Kevin Angel in het veld voor Ferdinand Römelingh die in deel één tegen een gele kaart was aangelopen. Scheidsrechter Franklin Berg realiseerde zich na het akkefietje van net voor de rust dat hij de touwtjes strakker aan moest trekken om de anderhalf uur te kunnen volmaken, wat gelukkig ook lukte.
Met een man meer wist SHO wel een overwicht af te dwingen maar het leverde eigenlijk maar één kans op voor Bart van Eck, die op aangeven van Kevin Angel de bal naast het doel zag verdwijnen. Omdat SHO er niet in slaagde om de trekker over te halen bleef het toch spannend omdat een verdwaalde bal van de enthousiast ploeterende thuisclub zomaar fataal zou kunnen zijn. Zo ging bij een aardige mogelijkheid voor Papendrecht de bal maar net voorlangs het doel van Niels Steehouwer.
Net als zaterdag ook nu op driekwart wedstrijd een driedubbele wissel, Van Tiggelen, De Pender en Schouten kwamen er in voor De Heus, Bokhoven en Van der Pligt. Even later leek er in het strafschopgebied een overtreding te worden gemaakt op Kevin Angel maar scheidsrechter Berg beoordeelde het als ”schwalbe” en trok geel. Kevin kwam daarmee op vier gele kaarten dit seizoen en even was er de angst dat hij daardoor de wedstrijd tegen Brielle zou moeten missen. Maar de uitsluiting gaat in bij vijf bekeuringen, zodat hij nu wel op scherp staat.
Bij een wel goed opgezette aanval van Papendrecht had doelman Steehouwer nog een knappe redding nodig om SHO overeind te houden.
Hoewel het SHO te weinig lukte om de troef van een man meer goed uit te spelen viel het kwartje toch nog de goede kant op. Terwijl de klok al even stilstond op 90 minuten controleerde Tim de Pender prima een lange bal en gaf perfect af op Rik Schouten die doelman Rijntjes kansloos liet: 0-2 en wedstrijd beslist. Door de overwinning komt SHO nu op 15 punten, ongeveer de helft van het aantal wat nodig is om uit deproblemen te blijven. Het kan dus nog wel met bijna een halve competitie voor de boeg.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Robin Winkels, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Roy van der Pligt, Ingmar van Bruggen, Ferdinand Römelingh; Sander de Heus, Ricky Bokhoven, Bart van Eck.
Wissels SHO:
46’ Kevin Angel voor Ferdinand Römelingh
66’ Tim de Pender voor Roy van der Pligt
66’ Rik Schouten voor Ricky Bokhoven
66’ Andrew van Tiggelen voor Sander de Heus
83' Aron van Schaik voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
20’ 0-1 Robin Winkels (strafschop)
90’ 0-2 Rik Schouten
Kaarten:
Scheidsrechter Franklin Berg had geel voor Ferdinand Römelingh en Kevin Angel Queijo van SHO en Rick Resoort, Siggy Schutte en Roy Rijntjes van Papendrecht. Rood was er voor Xavier Leenheer van Papendrecht (45e min.).

26-03-2022 SHO - Brielle
Zaterdag tegen Brielle de eerste van vier opeenvolgende thuiswedstrijden voor SHO. Net zoals SHO hebben de bewoners van de Geuzenstad de punten hard nodig. De uitwedstrijd eindigde in oktober in 3-3. Aanvang 14.30 uur.

Sponsors van de week
De sponsors van de week bij de wedstrijd SHO – Terneuzense Boys zijn:
Autoschade Hoekse Waard - Numansdorp en
MIKO koffie, ook in de kantine van SHO!

Sponsor wedstrijdbal is voor de wedstrijd tegen Brielle: WS Sound - Oud-Beijerland