3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

29-04-2023
In de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen was SHO gastheer voor RVVH. De Ridderkerkers zijn al de hele derde periode ongeslagen met ondermeer winst (2-1) tegen koploper Heerjansdam. Met een derde plaats in de derde periode en zesde op de ranglijst was ook SHO op de goede weg.
Na de sombere zaterdag van vorige week, waarin SHO overigens wel met 4-2 van Spartaan’20 won, was het ditmaal een stralende dag met ook nog een aangename temperatuur. Het weer lijkt er eindelijk zin in te krijgen.
Voordat kon worden afgetrapt werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Frans van der Linden op de leeftijd van 79 jaar. Hij speelde in de glorietijd van SHO, de tweede helft van de jaren ‘60, een flink aantal wedstrijden als onvermoeibare middenvelder in het eerste elftal.
Van der Linden is na Johan de Groot en Piet van der Tol de derde eerste elftalspeler uit die periode die in de loop van dit seizoen is overleden.

Al in de eerste minuten raakte een inzet van RVVH de paal van het SHO doel. Na goed tien minuten kopte Jesse Vermaat een voorzet van Kevin Angel via de lat over. Het ging in deel één aardig gelijk op met van weerskanten een aantal mogelijkheden. Na een half uur kreeg Tim de Pender even de ruimte maar zijn lob verdween langs de kruising. Na een stevige ingreep op het middenveld liep Ferdinand Römelingh tegen een gele kaart aan, zijn vijfde inmiddels, wat hem een wedstrijd schorsing oplevert.

De tweede helft kwam Jeroen Eikelenboom als vervanger van Römelingh in het veld. Omdat al bekend was dat Heerjansdam op winstkoers lag in de thuiswedstrijd tegen Brielle moest RVVH wel winnen om de koploper bij te houden. SHO werd wat meer op eigen helft teruggedrongen maar de SHO verdediging had de zaken goed onder controle. Op bijna driekwart van de wedstrijd was SHO dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Kevin Angel van buiten het strafschopgebied werd door doelman Tim Elkhuizen knap uit de linkerbenedenhoek getikt en tot corner gewerkt. RVVH kreeg steeds meer haast en trainer Kevin Vink gebruikte zijn vijf wisselspelers in de jacht op de winst. Zijn SHO collega Gilberto de Wildt beperkte het tot vier verse krachten.
Terwijl de 0-0 steeds vaster op het scorebord leek te blijven staan was het toch weer ”Hercules” dat in de slotfase toesloeg. Een corner van RVVH werd door de invaller Ibrahim el Koubai bij de tweede paal ingekopt, maar kon worden geblokt. In de rebound werd de bal vervolgens ingekopt door Jesse Eggers: 0-1.
De Wildt dirigeerde daarna verdediger Aron van Schaik naar de frontlinie om de luchtmacht te versterken en bracht ook nog Rik Schouten als vervanger voor Ingmar van Bruggen maar de blauw/witten gaven niks meer weg en hielden de minimale voorsprong tot aan het eindsignaal stevig vast.
Bij SHO zat Robin Winkels weer bij de wissels op de bank. Winkels liep in de vijfde speelronde (thuis tegen DCV) een knieblessure op die hem in de overige wedstrijden aan de kant zou houden.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Dennis Groosjohan, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Esra Pieters, Kevin Angel; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
46’ Jeroen Eikelenboom voor Ferdinand Römelingh
70’ Bart van Eck voor Esra Pieters
70’ Dedier Bos voor Assad el Harti
87’ Rik Schouten voor Ingmar van Bruggen

Doelpunt:
82’ 0-1 Jesse Eggers

Kaarten:
Scheidsrechter Frank Tol (36) uit Amersfoort had geel voor Ferdinand Römelingh van SHO.