2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

03-12-2022
De laatste uitwedstrijd van dit jaar voor SHO was in Ridderkerk tegen RVVH. Net als een aantal andere wedstrijden was ook deze ontmoeting met een uur vervroegd in verband met de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten.
Het gewijzigde aanvangstijdstip en de gevoelstemperatuur van ruim onder nul zullen de grootste oorzaak zijn geweest voor de matige publieke belangstelling voor het duel tussen de landskampioenen van 1967 en 1970.
Het vernieuwde complex in Ridderkerk is SHO tot dusver niet goed gezind met twee verliespartijen (6-0 en 2-0). De laatste keer dat SHO er won was in het seizoen 2018/’19. Op 23 maart 2019 werd het 2-4 en voor SHO scoorden Bob Vermunt (2x), Giovanni Breevaart en Joost Both die inmiddels alle drie niet meer op het wedstrijdformulier van het eerste elftal worden vermeld.

Trainer Gilberto de Wildt begon met hetzelfde elftal dat vorige week ook startte tegen Spartaan’20.
Na de aftastende eerste minuten nam RVVH het heft min of meer in handen maar veel leverde het niet op.
Met wat mogelijkheden en hoekschoppen moest de thuisclub het doen. SHO stelde er ook niet veel tegenover en pas na bijna een kwart wedstrijd een prima kans voor Rik Schouten, maar het schot was te zacht om doelman Elkhuizen in problemen te brengen. De twee elftallen bleven aan elkaar gewaagd zonder al te veel spektakel op de mat te leggen. De rust werd derhalve met dubbelblank op het bord gehaald.
Voor de tweede helft kwam bij SHO Assad el Harti in het veld voor Rik Schouten. SHO leek wat sterker te zijn geworden maar een minuut of zeven na de doelwisseling pikte Laurens de Witte de bal tussen Bart van Eck en doelman Niels Steehouwer op en bracht RVVH aan de leiding: 1-0. SHO moest nu wel komen maar de stugge blauw/witte afweer kon stand houden. De beste kans was voor invaller El Harti die van dichtbij in handen van de keeper kopte. Aan de andere kant hield Niels Steehouwer met een paar knappe reddingen de schade voor SHO beperkt. Ruim tien minuten voor tijd faalde de buitenspelval aan SHO kant waarna het voor Tayfun Karaca simpel was om in het lege doel te scoren: 2-0. De prima leidende scheidsrechter Jhamai trok nog de formele extra tijd bij, wat waarschijnlijk voor 99% van de kleumende aanwezigen niet meer had gehoeven. Het Ridderkerkse kunstgras blijft ook na drie wedstrijden voor SHO een vooralsnog onneembare horde. Het is zelfs na 270 minuten nog niet gelukt om een doelpunt te maken, doelcijfers 10-0! Het zal toch niet te maken hebben met de aanwezigheid van AD-verslaggever Aad Achterberg? De voormalige zondagscheidsrechter van langgeleden kan alleen maar verloren wedstrijden van SHO rapporteren...
Door de nederlaag zakt SHO naar de zevende plek op de ranglijst met nog drie punten marge op de gevarenzone.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Rik Schouten, Ingmar van Bruggen; Kevin Angel, Tim de Pender, Jesse Vermaat.
Wissels:
46’ Assad el Harti voor Rik Schouten
75’ Esra Pieters voor Ferdinand Römelingh
82’ Yur Snoek voor Bart van Eck
Doelpunten:
52’ 1-0 Laurens de Witte
79’ 2-0 Tayfun Karaca
Kaarten:
Scheidsrechter Aniel Jhamai had de kaarten wel bij zich maar toonde ze niet.

10-12-2022 SHO - Heerjansdam
Als de door diverse meteostations voorspelde sneeuw voor deze week uitblijft, waar het nu wel naar uitziet, wordt zaterdag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gespeeld en is Heerjansdam te gast bij ons. Op 30 april van dit jaar won SHO met 2-1 van Heerjansdam met doelpunten van Aron van Schaik, Tim de Pender en Lukas Valster. Aanvang 15.00 uur.