3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

30-08-2022
De afsluitende wedstrijd voordat zaterdag de bekercompetitie van start gaat ging voor SHO 1 tegen het Onder 18 elftal van Sparta Rotterdam.
Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het vreselijke drama dat zich zaterdagavond afspeelde aan de Zuidzijdsedijk.

De Rotterdamse jonkies hadden er zin in en schoten uit de startblokken. Maar het was SHO in de vierde minuut met het openingsdoelpunt. Bij een snelle uitbraak haalde Kevin Angel van de rand zestien uit en tegen het lage schot had de doelman geen verweer: 1-0. Maar Sparta had het antwoord al snel klaar, een voorzet vanaf de rechterkant werd ter hoogte van de eerste paal met de hak verlengd, voldoende om de bal in de verre hoek te laten verdwijnen: 1-1.
SHO had in die fase de handen meer dan vol om de talenten van het lijf te houden maar wist toch weer op voorsprong te komen. Na een kwartier eindigde een op rechts opgezette aanval via diverse schijven bij Dennis Outermans die van ruime afstand uithaalde: 2-1. De Spartanen gaven zich nog niet gewonnen en nadat zo ongeveer de complete afweer van SHO werd uitgespeeld, werd de voorzet van dichtbij simpel binnengewerkt: 2-2. Na de eerstvolgende goed opgezette aanval van SHO was het weer prijs en Kevin Angel rondde af: 3-2. Even later zorgde Esra Pieters met zijn eerste van deze jaargang voor 4-2. In de laatste minuten voor de pauze liet Kevin Angel zich nog tweemaal gelden. Eerst zag hij de doelman ietwat ver voor zijn doel staan en lepelde vervolgens met een fraaie curve het leer over de sluitpost heen in het doel: 5-2. Op de valreep verspeelde een Rotterdamse verdediger in de eigen zestien de bal aan de aanvaller, begonnen aan zijn zesde seizoen bij SHO, die vanaf links uithaalde en zo zijn kwartet volmaakte: 6-2.

Na de thee zo als gebruikelijk weer een aantal wissels bij SHO. Aanvankelijk ging het nog best aardig maar na ongeveer een uur gingen de fouten zich opstapelen en viel er bij de in het oranje/wit spelende Beijerlanders weinig lijn meer te ontdekken. Na een aantal opeenvolgende slordigheden aan SHO kant wist Sparta te profiteren: 6-3. Met nog een kwart duel op de klok stoomde een van de verdedigers van Sparta van eigen helft op, gaf een aantal SHO spelers sprintles en liet met een strak schot ook doelman Steehouwer, die nog een paar keer nadrukkelijk moest ingrijpen, kansloos: 6-4. Het leek er nog even op dat SHO de riante voorsprong aan het verspelen was maar mede door een aantal buitenspel situaties werd verdere averij voorkomen.

De eerste helft werd door SHO dus met duidelijke winst afgesloten maar de uiterst povere tweede helft leverde toch 0-2 voor de tegenstander op, geeft nog stof tot nadenken waar waarschijnlijk de technische staf wel uit zal komen.
Inmiddels dienen de eerste blessuregevallen zich ook aan. Danny Kerpel en Assad el Harti bleven aan de kant en Jeroen Eikelenboom en Tim de Pender gingen er met klachten ook eerder af. Hopelijk valt de schade mee.
Van de zes oefenwedstrijden won SHO er vijf en speelde eenmaal gelijk. Verder scoorde SHO door elf spelers 26 keer en de diverse doelmannen die het wit/zwarte domein verdedigden moesten 14 keer de bal uit het net halen. Topscorer van de voorbereidingsperiode werd Kevin Angel met 9 treffers.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Sam Reedijk, Dennis Outermans; Bart van Eck, Robin Winkels, Roy van der Pligt; Kevin Angel, Tim de Pender, Esra Pieters.
Wissels:
30’ Ferdinand Römelingh voor Jeroen Eikelenboom
44’ Rik Schouten voor Tim de Pender
46’ Rowdy Rijsdijk, Ingmar van Bruggen, Dedier Bos voor Kevin Angel, Bart van Eck en Esra Pieters
75’ Bart van Eck voor Robin Winkels
Doelpunten:
04’ 1-0 Kevin Angel
06’ 1-1
15’ 2-1 Dennis Outermans
22’ 2-2
25’ 3-2 Kevin Angel
27’ 4-2 Esra Pieters
41’ 5-2 Kevin Angel
43’ 6-2 Kevin Angel
55’ 6-3
70’ 6-4

Zaterdag 03-09-2022 SHO 1 - DBGC 1, districtsbeker. Aanvang 15.00 uur.
Zaterdag begint het serieuzere werk met de eerste speelronde in het districtsbekertoernooi. SHO is ingedeeld in een poule met DBGC en Strijen. In een poule van drie gaat alleen de winnaar door naar de knock out fase van het toernooi.