OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

06-04-2023
Donderdagavond 6 april speelden SHO en Spijkenisse op de Kikkershoek een oefenwedstrijd tegen elkaar.
Vooraf werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden op 87-jarige leeftijd van Cees Stolk, erelid van SHO en voormalig bestuurslid.
Stolk, die 75 jaar geleden lid werd van onze vereniging en daarmee het langst lid was, is zaterdagochtend begraven op de algemene begraafplaats van Oud-Beijerland.

Na de sof in Zeeland tegen SVOD’22 bleek al snel dat SHO er zin in had om de kater van zaterdag weg te spelen en dat leverde al na een kwartier een doelpunt op van Yur Snoek, die ontsnapte aan buitenspel, vervolgens knap de keeper omspeelde en de bal in het lege doel kon schuiven: 1-0. Een treffer met een strikje erom want het was het 100e doelpunt van het eerste elftal gemaakt in alle wedstrijden die dit seizoen werden gespeeld.
De acteurs maakten er een leuke wedstrijd van die het bekijken meer dan waard was. Na de voorsprong verzuimde SHO om verder uit te lopen waarna Spijkenisse in het laatste kwartier voor de pauze de bovenliggende partij werd maar niet wist te scoren.
Dat lukte wel meteen na de rust, met aan SHO kant een aantal vervangers. Dyvano van Vliet, doelman van SHO 2 verving eerste keus Niels Steehouwer en met Job van der Meijde als linksback was er zelfs een heuse debutant in de hoofdmacht. Na een misverstand in de Beijerlandse afweer kwam Spijkenisse langszij: 1-1. De pret voor de gasten was van wel erg korte duur, bij de eerste de beste aanval van SHO na de aftrap werd Tim de Pender gevloerd binnen de zestien en hij benutte zelf feilloos de terecht gegeven penalty: 2-1.
Bij de volgende aanval van SHO was het weer raak, Dedier Bos scoorde beheerst 3-1. SHO had de smaak te pakken en Spijkenisse was het even helemaal kwijt. Tim de Pender tekende voor 4-1 en Jesse Vermaat wist sinds eind november het net ook weer eens te vinden. Hij ontsnapte aan offside en met met een fraaie boog liet hij de keeper kansloos: 5-1.
Vier doelpunten van SHO in zes minuten! Hopelijk lukt zoiets binnenkort ook een keer in een competitiewedstrijd...
Spijkenisse deed een paar minuten later nog wel wat terug: 5-2 en vervolgens mocht Dedier Bos op de rand van buitenspel verder en met een afgemeten pass bediende hij Yur Snoek: 6-2. In de slotfase leek Dyvano van Vliet verrast op een laag schot waarmee Spijkenisse de eindstand op 6-3 bracht. Met de overwinning kon SHO met een goed gevoel de paasdagen in en daarmee lijkt het elftal van trainer Gilberto de Wildt klaar voor het laatste halve dozijn competitiewedstrijden die nog op de kalender staan.
Doelpunten:
15’ 1-0 Yur Snoek
50’ 1-1
51’ 2-1 Tim de Pender
53’ 3-1 Dedier Bos
56’ 4-1 Tim de Pender
57’ 5-1 Jesse Vermaat