Vrijwilligersbeleid - Voetbalvereniging SHO (Steeds Hooger Oud-Beijerland)

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligers zijn het cement en de olie van de vereniging’

Een vereniging als vv SHO kan niet draaien zonder vrijwilligers. Denk daarbij aan trainers, leiders, coaches, (assistent)scheidsrechters, maar ook materiaalmensen, bestuursleden, coördinatoren, de schoonmaakploeg, bar- en keukenmedewerkers, gastheren en -vrouwen, publiciteitsmensen, kaartjesverkopers, wedstrijdsecretarissen, onderhoudsmensen, enzovoort.

We zijn een grote club waar altijd wat te beleven is, maar om vv SHO bruisend te houden is regelmatige aanvulling van het vrijwilligersbestand noodzakelijk. Om met elkaar de schouders er onder te zetten, creëren we het echte verenigingsgevoel waar iedereen zich thuis en veilig voelt.

Het vinden van nieuwe vrijwilligers kost vv SHO heel veel moeite. Daarnaast is het lastig om de huidige mensen bij de club betrokken te houden.

Hoe betrek je nieuwe mensen bij de club? Vrijwilligerswerk moet persoonlijker en flexibeler worden gemaakt. Mensen willen nog wel meehelpen, maar niet meer zo lang en intensief als de huidige generatie vrijwilligers van vijftig jaar en ouder. Het liefst worden ze opgeroepen wanneer dat echt nodig is, in plaats van elke week te hoeven opdraven. Om dit handen en voeten te geven is bij vv SHO de vrijwilligersplicht ingevoerd. Alle spelende leden moeten zich beschikbaar stellen voor een vrijwilligersfunctie van ± 12 uur per jaar. Voor spelende leden onder 16 jaar wordt de vrijwilligersplicht ingevuld door één van de ouders. Doe je dat niet, dan betaal je een vrijwilligersbijdrage.

Meer informatie: link naar: Home - Voetbalvereniging SHO (Steeds Hooger Oud-Beijerland) (vvsho.nl)


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!