4 - 2

RVVH 2

Groep 1 2

30 januari 2018 20:00

Omdat de weekenden vol zitten met competitie voetbal had de KNVB het idee opgevat om de bekerwedstrijden SHO 1 – Noordwijk 1 en SHO 2 – RVVH 2 op een doordeweekse avond te laten spelen. Dit soort wedstrijden verdienen eigenlijk een mooie Zaterdag met veel publiek. Op het tweede veld verzamelden zich toch de vaste toeschouwers om naar het ‘zeer’ jeugdige tweede te kijken. En het moet gezegd worden zij werden verwend met een heerlijke pot voetbal op het scherpst van de snede met twee prima voetballende ploegen en een goede scheidsrechter.

SHO begon zeer voortvarend, RVVH werd achteruit gedwongen en kon niet anders dan verdedigen. De eerste grote kans was voor Lars maar met zijn linker kon hij de bal net niet genoeg drukken. Enkele minuten later wat het wel raak. Na een splijtende pass van Mart kwam Dedier helemaal alleen voor de keeper en schoot heel beheerst binnen 1-0. Het hoge tempo kon SHO niet vasthouden en de ploeg zakte wat in. RVVH kreeg het optisch veldoverwicht maar SHO gaf niets weg. Na een half uur werd op een meter of 30 van het RVVH doel Rowdy onderuitgehaald. Om dat Rowdy even naar de zijkant moest ging Dedier zelf ‘maar’ achter de bal staan. Na een kaats van Jordy schoot hij de bal vervolgens stijf in de kruising, de keeper van RVVH heeft het leder alleen langs horen fluiten. SHO op rozen 2-0. Uit een doodspeelmoment kwam RVVH terug in de wedstrijd. Een prima vrije trap werd binnen gekopt 2-1. Nog voor de rust zorgde Jasper na de mooiste aanval van de avond voor 3-1.

SHO wist dat RVVH na rust op zoek zou gaan naar de aansluitingstreffer en wilde vooral het eerste kwartier overleven. Maar de eerste kans was voor Timo die na een goede aanval overschoot anders was de deur dichtgegaan. RVVH kwam en drukte SHO naar achter. Na een kwartier viel de aansluitingstreffer, de linksbuiten van RVVH kwam naar binnen en schoot in de verre hoek raak. Bij SHO was het nu alle zeilen bijzetten. Maar verder dan een buitenspel goal kwam RVVH niet. Het laatste kwartier kwam Rowan de verdediging versterken en gaf SHO niets meer weg. Een paar minuten voor tijd besliste SHO de wedstrijd. Rowdy speelde zich op sublieme wijze vrij en zag bij de tweede paal Dedier komen, die vervolgens voor de derde keer deze avond afrondde!

Een prachtige overwinning van het zeer jeugdige SHO dat niet alleen goed voetbalde maar ook de volledige focus en inzet had. Na afloop werd onder het genot van een biertje de overwinning en de verjaardag van onze trainer Alex gevierd. Ook het gissen naar de volgende tegenstander is begonnen, iedereen hoopt op wederom een thuiswedstrijd tegen een aantrekkelijke tegenstander.