2e klasse 6

14 april 2018 8:30

Scheidsrechter

P. Sieben

Zaterdag stond er een wedstrijd op het programma waar we van tevoren van dachten ‘dat kan nog weleens een pittige pot worden’.
Om half 9 ontvingen we Rotterdam United op veld 2 op de Kikkershoek.

Vanaf de aftrap was de toon gezet. De Rotterdamse dames kleunden er vol in.
Na een minuut of 5 kwam United in de buurt van het doel. Onze verdediging was te afwachtend waardoor er vanuit de tweede lijn geschoten kon worden. Helaas dook Noah net over de bal heen. De 0-1 was een feit.

Heel lang kon United niet van die voorsprong genieten. Binnen 3 minuten gaf Saya een pass binnendoor op Danique die naar het doel kon lopen en met een goed schot de keeper passeerde: 1-1.

Beide teams streden om elke centimeter. Het betere duw- en ellenbogenwerk kwam er in de eerste helft volop aan te pas.

Vijf minuten na de gelijkmaker kregen we, na wederom een overtreding, een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Zara legde ‘m panklaar neer bij de tweede paal op het hoofd van Danique die prachtig tegendraads inkopte: 2-1. Een uit het boekje!
Vlak voor rust konden we de marge vergroten. Een goede voorzet van Zara vanaf links werd door Danique mooi ingeschoten. Ruststand 3-1.

In de tweede helft lag het tempo hoog. Verslappen zat er niet in. We wilden doorpakken! Een hard schot van Zara werd half tegengehouden door de keeper waardoor Danique haar vierde doelpunt van de dag in kon tikken, 4-1.

Maar Rotterdam United gaf zich niet gewonnen. Na volop drukte en gerommel voor ons doel lag ineens de 4-2 erin.

SHO was weer aan zet. Hands in de 16 wat niet gezien werd. Een aantal schoten op doel en een onderschepte terugspeelbal. Helaas gingen ze allemaal net naast. En als wij ‘m er dan niet inkrijgen....

De scheidsrechter zag vervolgens een handsbal in ons strafschopgebied. De gegeven penalty werd strak in de linkerbovenhoek ingeschoten. Geen houden aan voor Noah. Maar wel 4-3.

In deze fase van de wedstrijd ging het op en neer waarbij de betere kansen wel voor SHO waren. Een tweede handsbal van United werd wederom niet gezien.

Daarna kwamen we goed weg. Een aanval van United eindigde met een schot op de lat. Hierna kwam de bal bij Diede terecht die meters aflegde en door goed door te zetten de bal bij Benedicte kon krijgen. Zij tikte door naar Zara die met een afstandsschot voor de 5-3 tekende.

Het was toen wel gedaan met de weerstand van United. SHO kreeg nog een paar hele mooie kansen.
Een vrije trap van Zara vanaf 31,6m (vanuit betrouwbare bron vernomen) kon net door de keeper weggetikt worden.
Danique’s vijfde werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een mooie kaats tussen Bene, Diede en Danique ging er helaas ook net niet in. Het bleef bij 5-3.

Wat gebeurde er veel vandaag en wat was dit een leuke wedstrijd om naar te kijken. Alles zat erin.
Gestreden als een team met een terechte overwinning in the pocket! Complimenten aan alle kanjers!