Groep 1 4

24 februari 2018 12:30

Barendrecht 2 - SHO 2 (1-0) 5-1

“Barendrecht blaast Bekersprookje SHO 2 uit”.

Dat SHO 2 met zo’n jong team de kwartfinale van de KNVB-beker bereikte mocht al een wonder heten, dat het hiervoor ook 2 hoofdklassers uitschakelde was heel knap. Voor de wedstrijd werd er een broodje gegeten en een kopje koffie/thee gedronken bij de Platte Reedijk, heel veel dank voor de gastvrijheid!

De derde Hoofdklasser Barendrecht 2 was een niveautje te hoog! De door vakanties en blessures gehavende De Graaf-brigade begon wel goed aan de wedstrijd. Geconcentreerd met veel druk naar voren probeerde SHO tot kansen te komen. Maar eerlijk is eerlijk de beste kansen waren de eerste helft voor Barendrecht. Veelal ingegeven door balverlies en laconiek verdedigen van SHO. Ook SHO kreeg kansen. Een fantastische uittrap van Niels zette Davey alleen voor de keeper, echter schoot de bal van z’n voet en was een makkelijke prooi voor de keeper van Barendrecht. Een schot van wederom Davey kreeg de Barendrecht-goalie niet onder controle maar hij was in tweede instantie wel alert voor de instormende Dedier. Net toen het publiek naar de warme koffie wilde viel de 1-0. Een aanvaller van Barendrecht werd vlak voor het strafschopgebied aangespeeld en had alle geluk van de wereld dat hij drie keer de bal in kluts meekreeg en via Niels de 1-0 kon aantekenen.

In de rust wederom de nodige omzettingen bij SHO zorgde ervoor dat de tweede helft schriftelijk af gedaan had kunnen worden. SHO kwam niet meer aan aanvallen toe en Barendrecht schroefde de duimschroeven aan. SHO wil in drie stukken uitéén, verdediging, middenveld en aanval (op een eiland). Na knullig balverlies op het middenveld, liet Barendrecht z’n kwaliteit zien. In één pass werd de spits alleen voor Niels gezet en scoorde beheerst de 2-0. De wedstrijd was gespeeld! Barendrecht bleef kansen creëren en voerde de score op tot 5-0. SHO bleef wel voetballen en probeerde de ere treffer te maken. Vijf minuten voor tijd kopte Lars bij de 1e paal de eretreffer binnen. 5-1. Hiermee kwam er een eind aan het bekeravontuur van SHO 2.

Op zich een knappe prestatie om de kwartfinale te halen. Maar de laatste weken is duidelijk te zien dat de vele wedstrijden ook hun tol beginnen te eisen bij de Reserves van SHO. De wil is er wel bij deze jonge gasten maar de kracht ontbreekt even. De komende week is SHO 2 vrij, de groep heeft deze rust even heel hard nodig om vervolgens vanaf 10 maart tot eind mei de resterende wedstrijden te spelen. Doelstelling in de resterende wedstrijden is eigenlijk simpel: proberen met z’n allen de nacompetitie te halen. Op 3 maart is de heel belangrijke thuiswedstrijd tegen Smitshoek 2, zoals men dat in voetbaljargon noemt een echte 6 punten wedstrijd. SHO 2 hoopt dan weer op de massale steun van de vele supporters.

Vóór deze wedstrijd speelt het overgrote deel van deze groep op dinsdag 6 maart om 20.00 uur nog de wedstrijd Heinenoord o23 – SHO o23, bij een positief resultaat is de volgende ronde (knock-out) een feit.