Datum

2 juni 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

“Een scheidsrechter hoort te leiden en niet lijdend te zijn”. Dat de discussies na afloop van een wedstrijd over de scheidsrechter gaat is nooit een goed teken, zowel SHO als Honselersdijk waren het over eens dit had heel anders gemoeten! In totaal werden beide grensrechters 5 X genegeerd terwijl in al deze situaties wel degelijk sprake van buitenspel was! Floot hij zelfs een corner af voor buitenspel?????

Op de Kikkershoek was er alles aangedaan om er een sfeervolle nacompetitie wedstrijd van te maken. Huis DJ Harold, vuurwerk vooraf, veel publiek en prachtig voetbalweer en twee heel sportieve ploegen.

SHO kwam zoals vaker dit seizoen als een komeet uit de startblokken, de eerste 30 minuten werd (de zeer sportieve ploeg) Honselersdijk ver teruggedrongen. Via de zijkanten werden de gasten overlopen. Uiteindelijk werd de mooiste aanval bekroond tot de 1-0. Vanuit een ingooi aan de linker kant speelde Lars met een simpele pass Roy volledig vrij en diens voorzet werd door Dylan fantastisch afgerond 1-0. SHO wilde en kon doordrukken maar of de voorzet was onzorgvuldig of er werden niet de juiste keuzes gemaakt. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong terwijl iedereen het over eens was dat 3-0 de verhoudingen juist had weergegeven. Honselersdijk kreeg alleen mogelijkheden uit dode spelmomenten.

Na rust kantelde de wedstrijd naar meer evenwicht. SHO hinkte op twee gedachten, proberen de wedstrijd te consolideren of juist de 2-0 maken en zo de beslissing te forceren. Ondanks de twijfel kreeg Honselersdijk geen kansen. Na een kwartier spelen vond de scheidsrechter dat hij weer de hoofdrol moest opeisen. Bij corner floot hij voor een strafschop. Zowel SHO als Honselersdijk keken elkaar vertwijfeld aan. Maar het cadeau werd dankbaar door Honselersdijk uitgepakt 1-1. SHO was het nu volledig de weg kwijt en twijfelde wat te doen. Na twintig minuten kwam Honselersdijk zelfs op een 1-2 voorsprong, de rechterspits mocht zich vrij kappen en draaien en schoot via de paal binnen. SHO moest weer naar het goede gevoel van de eerste helft terug maar had het heel moeilijk met zichzelf. Ook de wissels brachten niet het beoogde effect. Toch kwamen de Zwartwitten op 2-2. Dedier kon vanaf links naar binnen komen en raak schieten in de korte hoek 2-2. SHO ging voor de winst en Honselersdijk wilde naar de verlengingen. Bijna maakte Dylan aan alle onzekerheid een einde, vanaf links trok hij naar binnen maar schoot met rechts net langs de verkeerde kant van de paal.

In de noodzakelijke verlengingen gebeurde van alles. Maar wederom SHO kreeg de mogelijkheid om de wedstrijd in de 116e minuut te beslissen. Een weergaloze actie van Dedier over de achterlijn werd beëindigd met een overtreding binnen de 16, strafschop!! En rood voor de rechtsback van Honselersdijk. In tegenstelling tot de afspraak ging Kaj achter de bal staan. De keeper van Honselersdijk koos de goede hoek en voorkwam de beslissing van dit enerverende duel. In de laatste minuut verloor Dedier nog zijn hoofd en mocht ook gaan douchen van de scheidsrechter met een rode kaart. Beide teams maakte zich op voor de strafschoppen reeks.

Dat blijdschap en emotie heel dicht bij elkaar liggen in een strafschoppenreeks bleek maar weer eens. SHO was geslagen, na een misser van Kaj, en 4 subliem ingeschoten penalty’s van Honselersdijk. Echter de vijfde en winnende strafschop werd hoog op de binnenkant van de paal geschoten, Niels kon er alleen maar naar kijken. Uiteindelijk pakte Niels nog twee keer een strafschop en kreeg SHO tweemaal de kans om het af te maken. Sven miste nog de eerste maar ex Captain Marlon nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk raak. Met de felicitaties van de zeer sportieve Honselersdijkers werd er nog een gezellig biertje gedronken in de kantine.

Volgende week komt er een vervolg van de nacompetitie dan speelt SHO 2 uit in Gouda tegen Jodan Boys 2. Deze ploeg lukte het niet zich veilig te spelen in de hoofdklasse en zal zich als favoriet moeten veilig spelen via de nacompetitie. Aan de overige 1e klassers, Valken, Smitshoek en SHO, om hier een stokje voor te steken.

Echter bij SHO heeft het hele seizoen en de wedstrijd met twee verlengingen de nodige pijntjes en een schorsing (Dedier) opgeleverd. Deze week weer herstellen en de volledige focus op volgende week! Tijdstip volgt!!