22 september 2018 11:45

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen Slikkerveer. Alle jongens hadden er zin in en kwamen met een lach aan op SHO. Netjes uitgedost in hun SHO-trainingspakken.

Aangekomen in Ridderkerk bleek de wastas nog in Oud-Beijerland te liggen. Snel terug en om 11.45 uur begon de wedstrijd.

Gelukkig waren de “stuiterballetjes” direct goed bij de les. De tegenstander werd gelijk goed onder druk gezet. Dit leverde een aantal kleine kansen op en een aantal corners. Onze supersnelle Finn miste een beetje geluk om de score te openen. Toch bleef het oppassen! Dani moest een aantal keer in actie komen wat hij supergoed deed. Op het middenveld verdeelde Tijmen het spel en zorgden River en Siem voor het gevaar van de zijkanten. Aan het einde van de eerste helft was het dan toch raak. Na prima samenspel kwam de bal bij Asthon die met een schot in de hoek de keeper van Slikkerveer passeerde, 0-1. Kort daarna was het weer raak en zorgde Tijmen voor de 0-2. Daniel, Hugo, Dylan en Stijn bleven stand houden in de verdediging.

Ruststand 0-2.

In de rust moesten de trainers de jongens weer met beide benen op de grond zetten. We moeten nog een helft! Twee opdrachten: LZB (Lopen Zonder Bal) en snel druk zetten / doorjagen.

In de tweede helft was het weer zoeken naar het juiste samenspel. Het spel ging op en neer en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dylan en Daniel moesten meerdere keren in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen. En anders was daar altijd Dani die redding bracht. Halverwege de tweede helft werd Finn weggestuurd aan de rechterkant. Hij dacht niet na en schoot de bal van afstand over de keeper in de kruising. Echt een wereldgoal!! 0-3.

Daarna waren er nog wat kleine kansjes. Uit een cornerbal kopte River op de lat. Maar een doelpunt zat er niet meer in. Wel voor de tegenstander 1-3. Hierna werd het rommelig en werd de lucht letterlijk donkerder en begon het te regenen. Drie minuten voor tijd kwam daar een bliksemklap bij en werd snel de kleedkamer opgezocht. Besloten werd de wedstrijd te beëindigen met een 1-3 overwinning.

Een prima eerste helft en mooie doelpunten. GEFELICITEERD!