JO17-1 neemt weer 3 punten mee terug naar Oud-Beijerland

SHO JO17-1

1e klasse 8

10 november 2018 12:30

Vandaag moesten we op naar Flakkee, om 12.30 uur moesten de mannen aftrappen tegen De Jonge Spartaan.
Na een fantastische wedstrijd midweeks waarin Slikkerveer voor de Rijnmond Cup met 4-1 werd verslagen moesten vandaag de punten ook mee terug naar Oud Beijerland om boven in mee te blijven draaien.
Vanaf de aftrap was duidelijk dat De Jonge Spartaan de lange bal hanteerde, dit kwam mede omdat er een lekker windje stond en zij deze de eerste helft mee hadden. Na 9 min was het toch SHO, spelend in de mooie nieuwe shirts, die via Daan op 0-1 kwam maar inmiddels had ook De Jonge Spartaan al wat kansen gehad. De bal ging van de ene naar de andere kant, er was van beide kanten van opbouw weinig sprake. Onrustig was het. Maar na een knappe goal van Tijs was het na 28 minuten 2-0 voor SHO. Voetballend was het niet hoogstaand dus moest er vooral gewerkt worden. Met deze stand werd de rust bereikt.
Na de rust kwam de regen naar beneden en werd het zwaarder en gladder, dat was dan ook te merken: de passes kwamen minder goed aan. Toch was het na een knappe combinatie de goed opkomende Roel de V. die de 3-0 aantekende en daarmee was de wedstrijd gespeeld. SHO speelde de wedstrijd netjes uit en na een mooie actie van Maarten was het wederom Daan die het laatste tikkie gaf en de 4-0 liet aantekenen. De Jonge Spartaan maakte alsnog uit een mooie aanval een goal en dus ging voor hun ook de nul van het scorebord. De tegenstander kreeg een blessure en had geen wissels meer dus speelde SHO nu tegen 10 man. Doordat Maarten de laatste 8 min ook uitviel met kramp en SHO de wisssels al had gebruikt was het 10 tegen 10. Toch was het onze topscorer Yur die alsnog zijn doelpuntje meepikte en zorgde dat SHO met een 5-1 overwinning terug kon reizen naar Oud Beijerland.
Deze uitslag zorgt ervoor dat er aanstaande zaterdag een echte topper op de agenda staat. Dan komt om 12.00 uur op veld 1 NSVV op bezoek, beide ploegen moeten winnen om bovenin te blijven meedraaien. De mannen moeten dan ook aan de bak en laten zien dat ze hun plek op de ranglijst waard zijn.