1 - 3

SHO JO17-1

1e klasse 8

22 september 2018 12:00

Na een lange aanloopperiode door het spelen van oefenwedstrijden, een top JO17 toernooi, waarin het team de hoogste plaats ooit behaalde, en de bekerwedstrijden ging het vandaag eindelijk om het “echies”. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Besiktas JO17-1 op het programma. Door wat blessures was de technische staf genoodzaakt om tactische keuzes te maken die goed uitpakten, want vanaf de aftrap was SHO bij de wedstrijd en was het de staf gelukt om de jongens op scherp te zetten zodat het elftal meteen vanaf het begin bij de les was. Na zeven minuten was het Daan Troost die bal kreeg op het middenveld zich zelf vrijspeelde en met zijn “linkerbeen” vanaf 18 meter verwoestend uithaalde en we weten het nu wel.... wederom een fantastische goal. SHO was de betere ploeg, creëerde kansen maar was slordig in de afronding. Besiktas bleef hierdoor in de wedstrijd en dat resulteerde in de 1-1 gelijkmaker net voor rust. Beide ploegen zochten de kleedkamer op om even van de thee te gaan genieten en weer even alle puntjes op de i te zetten. De complimenten gaan naar de staf want de tweede helft, na wederom wat tactische aanpassingen, hebben we eindelijk weer een heerlijke pot voetbal gezien aan SHO kant. Opbouw van achter, driehoekjes, iedereen was in beweging, ook zonder bal en even een stapje extra als je medespeler een foutje maakte. Het was mooi om te zien en hoort er allemaal bij. SHO had het veel betere van het spel alleen was het even wachten, want de eerste kansen werden jammer genoeg gemist of door goed keeperswerk van de keeper van Besiktas gekeerd maar het kon niet uitblijven dat de goal ging vallen. Na een pas van achteruit was het Yur Snoek die de bal kreeg rond de 16. De keeper kwam zijn goal uit en dwong daardoor Yur naar de zijkant van de 16 maar vandaar had hij een briljante ingeving en lepelde hij met een heerlijke bal alsnog de 1-2 binnen. Kans op kans kreeg SHO daarna nog maar na een prachtig opgezette aanval was het Kjell de Boon die alleen op de keeper af ging, dit keer rustig bleef en de bal in het uiterste hoekje stiftte. De 1-3 was een feit. SHO speelde hierna de wedstrijd slim uit en de 3 punten gingen mee naar Oud Beijerland. Complimenten aan het hele team die ook vandaag weer alles voor elkaar over hadden. En dat maakt het team alleen maar sterker. Op naar volgende week dan staat de thuiswedstrijd tegen De Rotterdamse Leeuwen op de agenda.