SHO 1

1e klasse B

27 oktober 2018 14:30

27-10-2018
Ook in de zesde speelronde is SHO overeind gebleven. Op sportpark Broekpolder was het voor de meegereisde Oud-Beijerlanders vooral in deel één afzien geblazen. Trainer Sander Fakkel had ten opzichte van de wedstrijd tegen Heinenoord twee wijzigingen aangebracht. Donderdag raakte Jeroen Kokje op de training licht geblesseerd, voor hem speelde Kevin Angel Queijo als linksachter en Esra Pieters moest zijn basisplaats afstaan aan Joost Both.
Wat kan er veranderen in een jaar tijd? Bij de thuisclub prijkten zeven en aan SHO kant maar liefst tien andere namen op het wedstrijdformulier. Wat niet veranderde was scheidsrechter Peter de Waard uit Amsterdam, hij stond vorig jaar eveneens op het formulier. Na het eerste fluitsignaal trok SHO ten aanval maar de Beijerlandse overheersing was maar van korte duur. De door Fakkel uitgedachte tactiek met twee lange mannen voorin, Both en Vermunt, bleek nauwelijks te werken.
De snelle Vlaardingse aanvallers maakte het de verdediging van SHO erg moeilijk en na een eerste aanval -die onschadelijk kon worden gemaakt- kreeg Deltasport na zeven minuten al een enorme kans. Doelman Peter Konings pakte volledig onnodig de bal net buiten het strafschopgebied in zijn handen wat een vrije trap opleverde op de rand van de zestien. Omdat de sluitpost geen scoringskans verijdelde met zijn overtreding kwam hij er met een gele kaart vanaf. De vrije trap werd vervolgens door Konings knap tot corner gewerkt. Na ruim tien minuten was het wel raak. De thuisclub brak over links uit en de voorgetrokken bal kwam bij Jordao Pattinama die net iets eerder bij de bal was dan de uitkomende Konings: 1-0.
Daarna vierde de chaos hoogtij aan de kant van SHO en wat de acteurs vertoonden was niet meer dan een persiflage op voetbal. Het spel stak schril af ten opzichte van wat vorige week in de Hoeksche Waardse derby op de mat werd gelegd. Combinaties lukten vrijwel niet en doelman Kevin de Kok hoefde zich nauwelijks druk te maken. Dat lag voor zijn collega aan de overkant wel anders want die had, met zijn centrale verdedigers Groosjohan en Kerpel, handen en voeten nodig om de schade beperkt te houden. Bij een flink aantal hoekschoppen van Deltasport bewees Joost Both met zijn lengte van twee meter plus zijn grootste waarde door de hoog voorgegooide ballen weg te koppen. Het vizier van de Vlaardingse aanvallers stond bepaald niet op scherp wat niet gezegd kon worden van de Beijerlandse buitenspelval. Dat was feitelijk het enige wat een ruime voldoende haalde aan de kant van de in het geheel wit gehulde Kikkershoekbewoners.
Uiteindelijk was het een wonder dat de rust werd bereikt met de minimale marge op het, overigens defecte, scorebord.

De pauze werd door Fakkel gebruikt om de puntjes op de i te zetten. Kevin Angel Queijo die als linksachter geen moment vat had op zijn directe tegenstander en Joost Both die aanvallend ook weinig inbreng had mochten gaan douchen en voor hen kwamen Tim Kooiman en niemand minder dan Geert Bakker. De routinier is na zijn terugkeer van Piershil één van de uit een mannetje of twintig bestaande selectie van het vijfde elftal. Bakker had er al een helft met zijn team opzitten en de openingstreffer gemaakt en zou in de tweede helft de sleutel tot het succes blijken. Bakker was door trainer Sander Fakkel bij de groep gehaald vanwege een aantal blessuregevallen en om zo ook het tweede elftal niet helemaal leeg te hoeven plukken. Bij de thuisclub had men geen beste herinnering aan de invaller aan SHO-kant. Op 24 mei 2014 had Geert op hetzelfde veld in de nacompetitie met drie doelpunten een groot aandeel in de door SHO met 4-2 gewonnen wedstrijd. De thuisclub degradeerde daardoor uit de hoofdklasse. SHO nam vervolgens de vacante plaats -overigens zonder veel succes- van de Vlaardingers over.
Nadat SHO in het begin van deel twee een aantal hachelijke situaties na hoekschoppen van de thuisclub had overleefd kwam Bakker in beeld. Vanaf de linkervleugel trok hij de bal voor op Bob Vermunt die doorkopte op Bokhoven waarna Giovanni Breevaart de bal binnentikte: 1-1, bijna uit het niets. Daarmee was de koek nog lang niet op. Bakker bleek een rustpunt voor zijn team en het lukte hem wel om medespelers te bereiken. Daarmee verminderde ook de druk op de verdediging en SHO leefde helemaal op.
Een minuut of tien na de gelijkmaker bracht Ricky Bokhoven met een goeie pass Bakker in stelling die met een schuiver in de verre hoek doelman De Kok het nakijken gaf: 1-2. De in de eerste helft bijna murw gebeukte SHO-aanhangers vielen op de tribune bijna van hun stoel van verbazing bij het zien wat zich op het veld afspeelde. Erg lang kon SHO niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten na zijn entree binnen de lijnen zorgde invaller Dikkie Bontes (ex-Heinenoord en NSVV) weer voor evenwicht: 2-2.
Het spel golfde nu op en neer. Een klein kwartier voor tijd kopte Ricky Bokhoven in handen van de keeper en vlak daarna soleerde de rechterspits het strafschopgebied in waarna hij werd gevloerd. De fluitist wees resoluut naar de stip. De deze middag nauwelijks excellerende Larbi el Harouchi vonniste, net als vorige week, weer feilloos: 2-3.
Deltasport gaf nog een keer vol gas maar SHO hield stand en trok de halverwege niet meer verwachte volle winst over de streep.
En als dan de kruitdampen ook op de overige velden zijn opgetrokken blijkt dat SHO met 13 punten als koploper van 1B de wintertijd ingaat. En dat zal toch door niemand vooraf zijn verwacht. Het nu al behaalde puntentotaal staat in schril contrast met vorig seizoen. Toen werd dat aantal pas op 7 april van dit jaar na 21 speelronden bereikt door de wit/zwarten.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Bob Bison, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Kevin Angel Queijo; Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart, Larbi el Harouchi; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Joost Both.
Wissels:
46’ Tim Kooiman voor Kevin Angel Queijo
46’ Geert Bakker voor Joost Both
Doelpunten:
11’ 1-0 Jordao Pattinama
48’ 1-1 Giovanni Breevaart
57’ 1-2 Geert Bakker
63’ 2-2 Dikkie Bontes
79’ 2-3 Larbi el Harouchi, strafschop
Kaarten:
Scheidsrechter Peter de Waard uit Amsterdam had geel voor Geert Bakker, Larbi el Harouchi, Danny Kerpel, Peter Konings en Rowdy Rijsdijk van SHO en Luigi Edson Nunes, Jay Jay Gulpen en Jordao Pattinama van Deltasport.

Noot redactie: het verslag -inclusief foto's- van de zijde van Deltasport leest u hier

03-11-2018 SHO - Brielle
Zaterdag is SHO gastheer voor het ambitieuze Brielle. Eind januari waren zij ook te gast op de Kikkershoek en stond er na anderhalf uur een overduidelijke 0-5 op het scorebord. Hoewel Brielle een matige start doormaakt is dat nog geen garantie dat het voor SHO een makkie gaat worden. Aanvang 14.30 uur.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO - Brielle wordt beschikbaar gesteld door Robey Sportswear uit Rotterdam. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Autobedrijf Kooy Hyundai-Mazda Oud-Beijerland en Slagerij Schipper, Beijerse Hof Oud-Beijerland zijn bij de wedstrijd sponsor van de week.