SHO MO15-2

2e klasse 9

24 november 2018 12:15

Zaterdag 24 november
Vandaag was het erop of eronder voor de meiden. Er MOEST gewonnen worden van Meeuwenplaat wilden we nog kans maken op het kampioenschap. Meeuwenplaat, de nummer 3 van de competitie met slechts 1 punt achterstand op ons, de nummer 2. Dus met gezonde spanning in het lijf reden we naar Hoogvliet.

Met een half uur vertraging en de nodige pep talk konden we uiteindelijk om 12.45 uur starten met de wedstrijd.

Vanaf het begin was duidelijk dat onze meiden maar 1 ding wilden en dat was weggaan met 3 punten. Ze zaten bovenop elke bal en er werd gestreden voor iedere meter. Dat betaalde zich na ruim 3 minuten al uit. Een bal op Zara werd door haar van afstand in de verre hoek geplaatst: 0-1.

Nog geen minuut later een fout in de verdediging van Meeuwenplaat. Diede onderschept de bal, draait mooi weg en tikt ‘m naar links waar Zara op een bijna zelfde manier de 0-2 inschiet. Zo’n vroege voorsprong hadden we niet verwacht.

Meeuwenplaat probeert het wel maar het middenveld is van ons en de spaarzame uitvallen worden goed opgevangen door Yara, Marit en Fenna. We voetballen onbevangen en combineren erop los en we krijgen kansen om het derde doelpunt te maken. Na een klein kwartier spelen belandt de bal bij Jazz. Het schot op doel wordt weggewerkt door de keeper en komt bij Danique. Haar schot gaat net voorlangs maar belandt wel in de voeten van Zara die uithaalt. Via de onderkant van de lat komt de bal weer terug in het spel. Diede is de vierde die het mag proberen af te maken maar ook haar schot treft geen doel. Een leuke aanval maar hij wordt niet geteld.

Zo’n 10 minuten voor de rust begint het te rommelen bij ons. We verliezen langzaam de controle op het middenveld en Meeuwenplaat komt er vaker uit. Dat resulteert in de eerste corner voor de thuisploeg. Deze wordt slecht weggewerkt door ons en de aansluitingstreffer is een feit: 1-2.

Enkele minuten later kan een speelster van Meeuwenplaat alleen doorlopen op onze keepster. Noah komt uit haar doel, werkt de bal weg met haar voeten maar raakt daarbij haar tegenspeelster. Tot ieders verbazing wordt de bal op de stip gelegd en via een strafschop komt Meeuwenplaat op gelijke hoogte: 2-2.

Lang blijft deze tussenstand niet staan. Direct vanaf de aftrap komt de bal bij Jazz die van afstand de bal hoog over de keeper werkt, 2-3. Dit is ook de ruststand.

Na de rust zetten de meiden wederom de schouders er onder. Het goede spel van de eerste 25 minuten is weer terug. Er volgen genoeg kansen maar pas na een kwartier spelen nemen we echt afstand van Meeuwenplaat. In het strafschopgebied krijgt Zara de bal van een tegenspeelster en kan zij gemakkelijk de 2-4 maken.

De 2-5 hangt in de lucht maar in het verdere verloop wordt er niet meer gescoord.

Super trots op dit team! Ze hebben karakter getoond, gevochten voor wat ze waard waren en goed voetbal laten zien!

Volgende wedstrijd is zaterdag 1 december om 11.15 uur tegen Smitshoek.