Scheidsrechter

M. Blaak

19-11-2019 SHO - TAC’90 districtsbeker

23-11-2019 SHO - VELO

Deze week speelde het vlaggenschip van SHO twee wedstrijden tegen clubs waar tegen nooit eerder werd gespeeld. Dinsdagavond werd voor de districtsbeker afgetrapt tegen TAC’90. De Hagenaars spelen in de eerste klasse zondag en staan na acht wedstrijden met 13 punten op de vierde plaats met een doelsaldo van plus 14! Het was al snel duidelijk dat SHO niks cadeau zou krijgen, toch was de eerste kans voor het team van Fakkel. Maar door te lang treuzelen kon TAC eruit komen en meteen aan de overkant ook een riante mogelijkheid om zeep helpen. Beide ploegen gingen vrijwel gelijk op en, vooral voor de rust, was van weerskanten de buitenspelval een nuttige reddingsboei danwel spelbreker. De rust werd dan ook doelpuntloos gehaald.
Na de pauze hetzelfde spelbeeld waarbij duidelijk werd dat de ploeg die zou scoren ook het potje zou uithalen. En in dit geval waren het de bezoekers die als eerste het net vonden. Na exact een uur spelen werd een razendsnel opgezette aanval van TAC’90 door aanvoerder Randall Rishendel Labordus verzilverd: 0-1. SHO deed er nog alles aan om langszij te komen, maar vlak voor tijd hielp Labordus met zijn tweede treffer TAC’90 naar de volgende ronde: 0-2 en lukt het SHO weer niet om in het bekertoernooi te overwinteren.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Gerrit Fix, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Kevin Angel; Andrew van Tiggelen, Robin Winkels, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Mitch Fransen, Esra Pieters.
Wissels:
64’ Tim de Pender voor Esra Pieters
64’ Jasper Huisman voor Mitch Fransen
Doelpunt:
60’ 0-1 Randall Rishendel Labordus
88’ 0-2 Randall Rishendel Labordus
Kaarten:
Scheidsrechter Thijs Dogterom had geel voor Kevin Angel van SHO en Randall Rishendel Labordus, Andruw Stokkel en Shibi Rojer van TAC’90.

De tweede ”vreemde” tegenstander deze week waartegen SHO nooit eerder uitkwam is het Wateringse VELO. Bij de naam VELO denken de meeste Hoeksche Waarders aan de voormalige wasmachinefabriek van Barendrecht maar dat heeft met de Wateringers helemaal niks te maken. VELO staat voor Verdedig En Loop Op en is opgericht op 14 juli 1930. Zij zijn daarmee vier dagen ouder dan SHO. VELO is van oorsprong een zondagclub en ging pas in 2015 voor prestatievoetbal op zaterdag. In het eerste seizoen op zaterdag werd meteen het kampioenschap in de vierde klasse behaald. Na twee jaar derde klasse en promotie vorig seizoen, na het winnen van de eerste periode, werd via de nacompetitie de eerste klasse bereikt.
Na de aftrap werd, net als op veel andere velden, één minuut niet gespeeld om zo een statement te maken tegen racisme. Toen scheidsrechter Blaak vervolgens VELO het teken gaf om de wedstrijd echt in gang te zetten was het al na enkele seconden Jasper Huisman die SHO aan de leiding bracht: 1-0. De eerste competitietreffer van Huisman in deze jaargang. Het zal ook voor opluchting hebben gezorgd bij trainer Sander Fakkel die al 270 minuten had moeten wachten op een doelpunt van een van zijn spelers. Verrassend genoeg zorgde de snelle voorsprong nauwelijks voor rust in de ploeg van SHO. Het spel oogde slordig en veel matig tot slecht geplaatste ballen eindigden bij de tegenstander. Na een kwartier kon bijna de gelijkmaker worden genoteerd. De als linksback begonnen Kevin Angel (maandag 27 geworden) kon een terugkopbal op Peter Konings geen kracht geven waardoor de bal kon worden opgepikt en het schot in de verre hoek van Roderick Meinema kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in. Met de ontsnapping had SHO alle geluk van de wereld. Tegen de rodelantarendrager was het voor de wit/zwarten ploeteren en pas halverwege de eerste helft kon SHO een corner afdwingen. Na ruim een half uur kreeg Kevin Angel na een flitsende counter een riante mogelijkheid om zijn team in -redelijk- veilige haven te loodsen maar het te gehaaste schot voor een vrijwel leeg doel eindigde hoog in de ballenvanger.

In de tweede helft kwam bij SHO Gerrit Fix in het elftal om Esra Pieters af te lossen. Daardoor kon Kevin Angel naar de rechtervleugel voorin. De omzetting leek al snel effect te hebben toen Kevin de bal kon voortrekken op Mitch Fransen die scoorde, maar de Wateringse assistentscheidsrechter gaf aan dat de bal, voor die werd voorgetrokken, over de achterlijn zou zijn geweest. Wellicht dat de situatie in de loop van de week op tv-beelden zal kunnen worden  teruggekeken. Maar na vijf minuten was het alsnog prijs. Een lage inzet van Rowdy Rijsdijk werd door doelman Dion van Wijk onvoldoende verwerkt waarna Jasper Huisman de bal simpel kon binnenschuiven: 2-0. VELO bleek van de achterstand nauwelijks onder de indruk en bleef zoeken naar de aansluiting. Na een counter verdween de bal voorlangs het doel van Konings. Na een uur spelen eindigde een mooie actie Kevin Angel in handen van de keeper, het zou een ”wereldgoal” zijn geweest. Maar helaas... kwam meteen aan de andere kant het antwoord van VELO via Ramon Ripson. Hij schoot van ruim buiten de zestien de bal hard en laag achter Konings: 2-1. Lang kon het elftal van Edwin Vurens er niet van genieten. Binnen een minuut na de aftrap zorgde Mitch Fransen voor de veilig lijkende 3-1. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel werd de treffer toch geldig verklaard.
Maar VELO weigerde zich over te geven en bleef het als een troep lastig zoemende horzels SHO lastig maken wat uiteindelijk opnieuw de aansluiting opleverde door een treffer van Joery Verbeek. Vervolgens drukten de gasten SHO in de slotfase helemaal terug op eigen helft en werd het puur een strijd om te overleven voor de gastheren. VELO kreeg nog een paar flinke kansen op de gelijkmaker maar SHO hield stand en heeft nog steeds de volle buit in eigen huis. Waar SHO er, met name buitenshuis, ondanks goede wedstrijden niet in slaagde om die in winst om te zetten, konden nu -in een toch wel matige maar spannende strijd-  de punten op het conto worden bijgeschreven.
In blessuretijd wisselde Fakkel Mitch Fransen voor Rick Schouten die daarmee zijn competitiedebuut in de hoofdmacht maakte. Man of the Match werd Jasper Huisman.

Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Kevin Angel; Robin Winkels, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Jasper Huisman, Mitch Fransen, Esra Pieters.
Wissels:
46’ Gerrit Fix voor Esra Pieters
80’ Dedier Bos voor Robin Winkels
92’ Rick Schouten voor Mitch Fransen
Doelpunt:
02’ 1-0 Jasper Huisman
50’ 2-0 Jasper Huisman
60’ 2-1 Ramon Ripson
61’ 3-1 Mitch Fransen
82’ 3-2 Joey Verbeek
Kaarten:
Scheidsrechter Mats Blaak uit Barendrecht had geel voor Kevin Angel, Mitch Fransen en Gerrit Fix van SHO en Dennis Blom, Jessie van de Burg, Daan van Rossum en Peter Spoelstra van VELO.

Sponsors van de Week
Bij de wedstrijd van zaterdag waren Troost Accountantskantoor en KIVIDO de sponsors van de week.

Balsponsor
De sponsor van de wedstrijdbal was Milot Reisbureau en Touringcarbedrijf, sinds kort gevestigd op industrieterrein De Bosschen in Oud-Beijerland. Waarvoor onze hartelijke dank.

30-11-2019 XerxesDZB - SHO
Zaterdag gaat SHO op bezoek bij XerxesDZB. In de voorbereiding op dit seizoen oefenden beide clubs op de Kikkershoek tegen elkaar waarbij de Rotterdammers met 3-1 wonnen. Vijf jaar geleden werd het in de hoofdklasse op sportpark Faas Wilkes 3-0 voor de zebra’s. Aanvang 14.30 uur.