Datum

16 november 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 16 november, staat natuurlijk in het teken van de intocht van Sinterklaas maar ook in het teken van de streek derby tegen het altijd lastige FC Binnenmaas 11-2. Afgelopen week had trainer Jacco uit zijn altijd betrouwbare bronnen vernomen FC Binnenmaas 11-2  vanwege een tekort aan spelers zou gaan aantreden met een aantal spelers van FC Binnenmaas 11-1 (wat overigens geoorloofd is).

Logischerwijs heeft dit de gemoederen bij de trainers van 11-1 en ondergetekende tijdens de training van afgelopen donderdag en de tijdens de trip van zaterdag naar het complex van FC Binnenmaas bezig gehouden. Waar heel Nederland zich bezig hield met de samenstelling van het team van de goedheiligman hielden de spelers van 11-1 inclusief trainers en ondergetekende zich bezig met de samenstelling van het team van FC Binnenmaas 11-2.

Net als vorige week tegen onze blauw witte buren van OSV kwam 11-1 binnen 10 minuten op een

2-0 achterstand. De technische staf is er helaas nog niet over uit of de jongens nog wakker moeten worden of dat ze onder indruk zijn van de tegenstander. Na de time-out in de 1e helft gingen de boys onder aanvoering van captain Levi en de altijd wijze woorden van trainer Peter en trainer Jacco op zoek naar de aansluitingstreffer. Met hard werken, mooie combinaties, een ijzersterke verdediging , goed keerperswerk en 2 mooie doelpunten van Levi kon met een gelijk spel de warmte van de kleedkamer worden opgezocht.

De altijd enthousiast aanwezige papa’s en mama’s gingen net als 11-1 na 32 minuten met een positief gevoel de warmte van de kleedkamer en de kantine opzoeken. Na wederom wijze woorden van de leiders kwamen de boys met "messen tussen de tanden" het veld op om 3 punten mee terug te nemen naar Oud-Beijerland. Tot op heden is het nog niet duidelijk wat er in de rust is gezegd maar de boys hadden de boodschap begrepen.

Direct na de rust was het Florian die vanaf het middenveld opstoomde en met een snoeihard schot van afstand de goed keepende keeper van Binnenmaas wist te verschalken 2-3. Voor de ouders die vanwege de wachtrij in de kantine, de hete koffie en hete thee het doelpunt hebben gemist, het was een schitterend doelpunt die je regelmatig in de Primera Division tegenkomt. Onder aanvoering van Mick, Julius en Levi ging 11-1 op zoek naar de bevrijdende 4e treffer. Via mooie schijnbewegingen was het Levy die de verdediging van Binnenmaas de verkeerde kant op stuurde en fraai  de 2-4 binnen schoot.

Binnenmaas ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer maar dankzij het goede verdedigende werk van Xavi, Jelle, Jurre, Kris en goede reflexen van Jesse werd er niet meer door Binnenmaas gescoord. Esther (moeder van Florian) die ondanks de 2-4 nog niet gerust was op een positief resultaat kon na doelpunten van Julius en Levi toch met een “oei” moment rustig achter over leunen en genieten van de 2-6. Na het fluitsignaal maakte de boys een mooie slinger om het massaal uitgestroomde publiek te bedanken voor hun support.

Na het douchen deelde Levi zijn Tony Chocolade reep met het gehele team om de overwinning te vieren. Helaas bleef er niets over voor de trainers en ondergetekende. 3 wedstrijden gespeeld, 9 punten, 21 doelpunten gescoord en slechts 6 tegen. Goed gedaan boys.

Trainer Jacco had na de wedstrijd van Jurre om 16.00 nog een hockey wedstrijd in Scheveningen van zijn dochter en met zijn kwaliteiten ga ik ervan uit dat een combinatie van kibbeling, zoute zeelucht en hockey kennis de 3 punten mee naar huis zijn genomen.