3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

Wedstrijdverslag SHO Jo13-1 – Binnenmaas Jo13-1 (11-9-2021)

Na de galavoorstelling tegen NSVV werd op 11 september de volgende derby gespeeld en dit keer tegen de groen / gele strijders van FC Binnenmaas 13-1.  Bij alle spelers en ouders stond de wedstrijd van 12 juni 2021, 10:30 uit tegen Binnenmaas nog vers in het geheugen gegrift. Deze wedstrijd mocht toen nog door het corona beleid slechts door 1 ouder per kind bezocht worden. Tevens was dit ook de wedstrijd waarbij de scheidsrechter niet wilde aftrappen voordat het digitale wedstrijdformulier (DWF) door SHO was ingevuld.  In allerlijl werd de coördinator van SHO Jo13-1 omgeschoold tot teammanager waardoor als nog de wedstrijd kon plaats vinden onder leiding van de heer Letterman. Inmiddels is trainer/coach Mark ook tekenbevoegd om het DWF door te zetten naar de KNVB waardoor de druk van de ketel is. Helaas ging deze wedstrijd ondanks het betere van het spel van onze jongens toch met een 2-1 verlies de boeken in.

Afgelopen zaterdag was alles anders.  Parkeren op 1 van de resterende parkeerplaatsen, verse warme koffie en thee in een drukke kantine, de overheerlijke geur van verse tosties, ouders die in grote getale langs de lijn stonden en natuurlijk de oranje aanvoerdersband die van heinde en verre te zien was.  De KNVB scout die vorige week langs de lijn in Numansdorp stond en inmiddels een vaste supporter van de 13-1 is geworden was ook weer aanwezig want dit zou een ander potje worden als de week ervoor.  Met de wedstrijd van 12 juni nog in het geheugen, hield iedereen m.u.v. onze jongens er rekening mee dat het inderdaad een zware pot zou worden.  Na de 1-7 overwinning van vorige week is het vertrouwen bij de boys inmiddels zo gegroeid dat ze deze wedstrijd ook wel even zouden winnen.

Helaas heeft de verslaggever weinig van de wedstrijd kunnen zien maar dankzij de notities van interim verslaggever Dimitri Koch heeft de redactie toch een wedstrijdverslag kunnen schrijven.  Ondanks dat ze goed kunnen voetballen, ontbrak toch net als vorige week de scherpte.  Komt het door de indrukken van het voortgezet onderwijs? Door de strenge blik van de nieuwe leraren? of door de (con)rector van de nieuwe school? We zullen het niet weten ondanks de nodige stoere uitspraken van de boys in de kleedkamer.

Ook vandaag had SHO weer het betere van het spel maar zou dit voldoende zijn voor 3 punten? Attentie!!! Spoiler alert!! ja dat was het :).  Ondanks een overtal situatie vanwege een tijdstraf van 5 minuten vanwege een gele kaart bij Binnenmaas wist SHO het overtal niet te benutten.  Gelukkig werd er na drie kwart spelen van de eerste helft toch door de thuisploeg gescoord. Dankzij een Mijnsheerenlands één- tweetje wist Beau een mooie voorzet af te leveren waarna Florian knap de 1-0 kon binnen schieten.  Dankzij het onverzettelijke werk van onze sluitpost, verdedigers  en middenvelders kwam Binnenmaas niet tot scoren met als resultaat een 1-0 voorsprong in de rust. Ook nu weer, geen flauw idee wat er in de rust is gezegd maar de jongens kwamen scherper uit te kleedkamer.  De 2-0 kwam tot stand door het tandem uit Mijnsheerenland die elkaar inmiddels gevonden hebben. Het was wederom Beau die met een voorzet Florian wist te vinden.

Onder leiding van aanvoerder Julius en mede eigenaren van " verboden te scoren" Levy, Kris, Mick, Xavi O, Xavi K, Jurre, Valentijn, Jelle en Jesse werd de ene aanval na de andere aanval onschadelijk gemaakt.  Na de 3-0 van Speedy "Benjamin " gonzales was daar eindelijk het "whoesh" gevoel van moeder Esther. Voor degene die het nog niet weten maar als de moeder van Florian het "whoesh" gevoel heeft, dan weet je dat de 3 punten binnen zijn en dat je kunt stoppen met nagels bijten.  Dankzij Turbo " Levi " Mc Queen werd het zelfs nog 4-0.  Met een droge knal wist hij de keerper van Binnenmaas te verschalken.  Na het fluitsignaal was er vreugde alom en werden de ouders getrakteerd op een oudewetse slinger.  Ook dit keer was SHO de beste maar dit keer werd het wel uitbetaald in 3 punten en kon Martin " pannenkoek " Bakker met een grote glimlach het sportcomplex verlaten.

Volgende week spelen we wederom tegen een oude bekende te weten Barendrecht. Deze wedstrijd werd op 19 juni 2021  thuis met 0-3 verloren. Inmiddels is de coördinator van Jo13-1 omgeschoold tot "Bookmaker" en kan er middels een heerlijke koek worden ingezet op de uitslag van de wedstrijd of wie die mooie oranje aanvoerdersband mag dragen.