3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

26-02-2022
Na de uiterst povere vertoning vorige week op sportpark Faas Wilkes kreeg SHO met het bezoek van Neptunus-Schiebroek een kans om een en ander recht te zetten. Ruim twee jaar geleden eindigde dezelfde wedstrijdaffiche in 4-4 en met een blik op het doelsaldo van beide clubs mocht vooraf op een doelpuntrijke wedstrijd worden gerekend. Uiteindelijk stonden toch de twee meest gepasseerde verdedigingen van 1B bij de aftrap tegenover elkaar.
Maar voor kon worden afgetrapt werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Piet Brussard (65), oud-eerste elftalspeler en tussen 2007-2010 voorzitter van SHO en Jan Schipper (86), sinds mensenheugenis SHO-lid. Aan Neptunus-kant werd stilgestaan bij het overlijden van Bram den Braber (81), ondermeer oud-elftalleider.

In de openingsminuten kreeg Neptunus al snel twee hoekschoppen te nemen die niks opleverden maar in de achtste minuut liet SHO zien hoe het wel moet. De eerste Beijerlandse corner genomen door Kevin Angel werd door Robin Winkels richting doel getrapt waarna de afvallende bal door Sander de Heus werd binnengetikt: 1-0. De gasten leken nauwelijks aangeslagen door de tegentreffer en na een klein kwartier ontsnapte SHO nadat een van ruime afstand getrapte bal op de lat afketste en even later werd na een inzet in het overvolle strafschopgebied de bal op de doellijn door Dennis Groosjohan gekeerd.
Op bijna het einde van het eerste kwart van de wedstrijd ging na een onnodige overtreding op Tim de Pender, die al kansloos leek op een doelpoging, de bal op de stip waarna Kevin Angel onberispelijk vonniste: 2-0. Neptunus gaf niet op en overliep met regelmaat het middenveld van SHO waardoor een paar hachelijke situaties voor het doel van Peter Konings ontstonden. Maar de wit/zwarte afweer gaf vooralsnog geen krimp en aan de overkant van het veld had de verdediging van Neptunus ook bij vlagen de handen vol aan de uitvallen van SHO.
In de 33e minuut leek SHO in veilige haven. Kevin Angel nam aan de rechterkant een vrije trap en mikte op de linkerbenedenhoek van doelman Steven Cijntje, die de bal corner werkte. Nadat de hoekschop schadevrij leek weggewerkt door de Neptunianen kwam Kevin Angel op rechts toch weer in balbezit om vervolgens de bal afgemeten op het hoofd van Sander de Heus te deponeren, die het leer laag in de hoek knikte: 3-0.

Om de opgelopen averij te repareren bracht trainer Ben Spork na de pauze twee verse krachten. Desondanks was de eerste mogelijkheid voor Kevin Angel die het met een boogbal probeerde maar Cijntje deed zijn werk. Na een paar minuten ging de bal op dezelfde stip waarop hij eerder ook al had gelegen nadat Tom Kuil in de sandwich was genomen door Dennis Groosjohan en Danny Kerpel. Nelson Costa de Brito joeg het leer hard en hoog achter de kansloze Konings: 3-1. Neptunus bleef alles of niets spelen, met lege handen stonden ze toch al, wat voor SHO’s frontlinie ruimte gaf. Een kopbal van Winkels werd door de sluitpost gekeerd en een riante mogelijkheid van De Heus eindigde op het lichaam van Cijntje waarna de kopbal van de naar Heinenoord terugkerende aanvaller in de rebound maar net voorlangs het lege doel over de achterlijn verdween. De gasten weigerden de witte vlag te hijsen en Peter Konings werd nog een paar maal behoorlijk op de proef gesteld. Een kwartiertje voor tijd had doelman Cijntje teveel tijd nodig om een terugspeelbal te controleren, wilde de inkomende De Heus uitkappen wat faliekant misging, zodat Sander moeiteloos kon binnenschuiven voor zijn hattrick: 4-1. Met Danny Kanters voor Tim de Pender en Giovanni Breevaart voor Bart van Eck moest de volle winst binnenboord worden gehouden. Toch was het af en toe nog billenknijpen voor de wit/zwarte aanhang. Met een kleine tien minuten nog op de klok nam Tim Oosterwaal de bal vol op de wreef die als een granaat achter Konings in het doel sloeg: 4-2. Even later kreeg de SHO-goalie een bal niet onder controle waarvan de inkomende Massaro Latuheru leek te profiteren maar scheidsrechter Mats Blaak -een broer van Pirmin Blaak de doelman van het Nederlands hockeyelftal- zag het als aanvallen van de keeper en annuleerde de treffer. Omdat SHO de counters niet meer wist te verzilveren en achterin niks neer weg gaf bleef de 4-2 op het bord waarmee SHO  een driepunter scoort tegen de Drietanders.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Bart van Eck, Ingmar van Bruggen, Robin Winkels; Kevin Angel, Tim de Pender, Sander de Heus.
Wissels SHO:
64’ Danny Kanters voor Tim de Pender
72’ Giovanni Breevaart voor Bart van Eck
Doelpunten:
08’ 1-0 Sander de Heus
21’ 2-0 Kevin Angel Queijo (strafschop)
33’ 3-0 Sander de Heus
50’ 3-1 Nelson Costa de Brito (strafschop)
77’ 4-1 Sander de Heus
84’ 4-2 Tim Oosterwaal
Kaarten:
Scheidsrechter Mats Blaak uit Barendrecht had geel voor Kevin Angel Queijo van SHO en Freek van ’t Land van Neptunus-Schiebroek.

Sponsors van de week
De sponsors van de week bij de wedstrijd SHO - Neptunus-Schiebroek waren:
ABS Autoherstel H. Hoogvliet - Oud-Beijerland en
Tepco Procurement Services BV - Oud-Beijerland

Sponsor SHO TV Live was de Pastaclub, Westvoorstraat - Oud-Beijerland.

Sponsor wedstrijdbal was Installatiebedrijf Hoeksche Waard.

Pupil van de week was Jaxx Monster.

Man of the match, zoals mag worden verwacht na drie treffers, Sander de Heus.

01-03-2022 SHO - Antibarbari
Dinsdagavond oefent SHO op de Kikkershoek tegen Antibarbari. De Rotterdammers spelen in de Zondag 2D en staan met 21 uit 9 op de derde plaats. Aanvang 20.00 uur.

05-03-2022 Papendrecht - SHO
Zaterdag speelt SHO uit tegen Papendrecht wat op de zevende plaats staat met 15 punten uit 10 wedstrijden. Aanvang 14.30 uur.