3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

11-03-2023
Na viereneenhalf jaar kon Rijsoord weer eens worden begroet voor een competitiewedstrijd op de Kikkershoek. Op 6 oktober 2018 eindigde het laatste onderlinge treffen in een 3-2 overwinning voor SHO met als doelpuntenmakers Bob Vermunt en tweemaal Joost Both voor SHO en tussen de SHO-treffers door zorgde Khalid Rahli (ex-SHO) twee keer voor de gelijkmaker. Het zou een spannend seizoen worden waarbij uiteindelijk Rijsoord de strijd van Kloetinge en SHO zou winnen om daarmee naar de hoofdklasse te promoveren. Aan dat avontuur kwam vorig seizoen een tamelijk roemloos einde voor de ‘Kraaien’ met slechts twaalf punten uit dertig wedstrijden en een doelsaldo van 28-111.

Ook dit seizoen zit het niet mee voor de blauw/witten, inmiddels in het bezit van de rode lantaren. Desondanks was dat vanaf de aftrap bepaald niet te merken. Al in de tweede speelminuut kon de volledig vrijstaande Cahkib Lechheb ongehinderd uithalen om zo de bal in de bovenhoek van het doel te schieten: 0-1.
SHO had het met de vroege tegenslag even moeilijk en slaagde er nauwelijks in om gevaar te stichten voor het doel van Jesse Verveer. Precies halverwege de eerste helft had de sluitpost een prima redding op een schot van Esra Pieters en eigenlijk was dat het keerpunt in de wedstrijd. Een paar minuten later ging Jesse Vermaat goed door over links en wist vanaf de achterlijn Assad el Harti te vinden die de bal hard tussen de paal en de doelman door binnen roste: 1-1.
SHO werd daarna wel dominanter maar veel doelgevaar leverde het niet op, de Rijsoordse schade bleef beperkt tot wat hoekschoppen.

Na de pauze twee ongewijzigde elftallen. En net als vier weken geleden in de wedstrijd tegen Terneuzense Boys was het SHO dat meteen na de doelwisseling toesloeg. Op 11 februari was het Rik Schouten die de enige -dus ook winnende- treffer voor zijn rekening nam, dit keer was het de beurt aan Tim de Pender om SHO aan de leiding te brengen: 2-1. Het werd weer eens tijd dat de topscorer van SHO doel zou treffen. Zijn laatste doelpunten (twee stuks) maakte Tim in de thuiswedstrijd tegen Spartaan’20 op 26 november vorig jaar die met 4-3 werd gewonnen. De 21-jarige aanvaller stond zodoende 105 dagen ‘droog’.
Het snelle doelpunt bleek de nekslag voor de bezoekers en toen nog binnen de tien minuten Assad el Harti op aangeven van De Pender 3-1 maakte was het Rijsoordse verzet definitief gebroken. Op driekwart van de wedstrijd ging Tim de Pender goed door en bleek sneller en gretiger dan de verdediging van Rijsoord en gooide de wedstrijd in het slot: 4-1.
Daarna kon SHO doen wat het wilde en omdat het Beijerlandse vizier niet meer op scherp stond en door goed keeperswerk van Verveer bleef de stand verder onveranderd.
Er kwamen bij SHO nog vijf verse krachten in het veld maar dat had vrijwel geen invloed op het spelbeeld. Net als in de heenwedstrijd tegen Rijsoord stapte SHO met een 4-1 overwinning van het veld.

Op de ranglijst klom SHO één plaatsje en was het stuivertje wisselen met DCV, de tegenstander van komende zaterdag. Heerjansdam werd winnaar van de tweede periode en verzekerde zich daarmee, met XerxesDZB als winnaar van de eerste periode, van de nacompetitie voor promotie.
SHO krijgt nu bij de start van de derde periode achtereenvolgens DCV (uit), Nieuw Lekkerland (thuis) en SVOD’22 (uit) en in dat trio wedstrijden zal moeten worden geoogst om uit de problemen te blijven en dan tamelijk comfortabel, voor zover dat mogelijk is, het resterende deel van de competitie in te gaan.
Tot slot nog een opvallend weetje om gauw weer te vergeten. In de vorige thuiswedstrijd tegen Rijsoord in 2018 ontbrak door omstandigheden wedstrijdspeaker Arwin de Koning en werd toen vervangen door Johan Stolk. De geboren Piershillenaar, dus een echte ‘Kraai’, moest nu tegen de andere ”Kraaien” wederom verstek laten gaan en nu was Harald Bos de vervanger aan de microfoon.

Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Dennis Groosjohan, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Bart van Eck, Esra Pieters, Jesper Troost; Jesse Vermaat, Assad el Harti, Tim de Pender.
Wissels:
65’ Ricky Bokhoven voor Assad el Harti
65’ Yur Snoek voor Esra Pieters
70’ Rowdy Rijsdijk voor Jesper Troost
70’ Ingmar van Bruggen voor Bart van Eck
77’ Mischa Bal voor Aron van Schaik
Doelpunten:
02’ 0-1 Chakib Lechheb
24’ 1-1 Assad el Harti
47’ 2-1 Tim de Pender
55’ 3-1 Assad el Harti
65’ 4-1 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Arjan Verhoeve uit Barendrecht, hij was ook scheidsrechter bij SHO - CVV Zwervers (2-1) op 24 september, floot een prima wedstrijd en hield de kaarten op zak.

Sponsors van de week bij SHO - Rijsoord waren Robey Sportswear en de Supportersvereniging ”Steeds Hooger”, die dit jaar zestig jaar bestaat!
Sponsor van de wedstrijdbal was JK Glazenwasserij uit Zuid-Beijerland.

18-03-2023 DCV - SHO
Zaterdag gaat de reis naar Krimpen aan den IJssel voor de confrontatie met DCV. De thuiswedstrijd werd door SHO met 2-0 gewonnen. Op 8 november 2017 eindigde DCV - SHO in 1-0. Aanvang 14.30 uur.