Mannen, 2, Groep 1 07

16 september 2017 12:00

Scheidsrechter

Slieker, P.

“SHO wint kleine derby overtuigend”. Anders dan de uitslag doet vermoeden heeft SHO 2 Zaterdag de derby tegen Heinenoord 2 overtuigend gewonnen. De mannen van Alex de Graaf (ex Heinenoord 2) lieten zien dat er vandaag maar één ploeg recht had op de overwinning en dat was SHO. Al in de 2e minuut had SHO een strafschop moeten krijgen, Dylan werd onderuit getrokken maar anders dan het massaal opgekomen publiek dacht bestrafte de scheidsrechter de aanvaller met een vrije trap tegen??? Gedurende de 1e helft bleek dat SHO een beter ingespeeld elftal heeft, achterin het duo Marvin en Niels en op het middenveld het duo Marlon en Sven zorgde dat het elftal stond als een huis.

Na 27 minuten nam SHO de terechte voorsprong, Marvin onderschepte een diepte pass, speelde direct Dylan in die op zijn beurt Roy wegstuurde, op volle snelheid liet hij de hele Groen/Zwarte verdediging staan en zijn voorzet, precies op maat was een prooi voor William 1-0. Heinenoord stelde er eigenlijk niets tegenover. Een heel opvallend detail in de eerste helft was dat SHO driemaal geel kreeg en Heinenoord kaartloos de kleedkamers mocht opzoeken.

Na rust werd het overwicht eigenlijk alleen maar groter, ondanks de wissels die al dan niet gedwongen plaats vonden. Hieruit blijkt ook weer de sterkte en breedte van de groep. SHO ging verder met het combinatie voetbal van de eerste helft. Bij een tegenaanval deed iedereen zijn verdedigende taak zodat over de hele wedstrijd Heinenoord een halve kans creëerde, deze werd door Niels onschadelijk gemaakt. Het enige wat ontbrak was meerdere goals. Esra en Lars konden uit de rebound net niet scoren, William met een lob had het geluk niet aan zijn zijde. Uiteindelijk zorgde dezelfde William voor de einduitslag, een vrije trap net buiten het strafschopgebied schoot hij door de muur raak. Uiteindelijk trok de scheidsrechter de tweede helft nog 7 gele prenten voor de gasten van “de Noord”, van de totaal 10 kaarten waren er een aantal (aan beide zijden) overbodig. Het was een faire en sportieve derby, de 22 spelers en begeleiding gingen met respect met elkaar om en zo hoort het ook! De overwinning voor SHO was meer dan terecht, maar zeker ook het feit dat SHO met zeker 8 man van 21 jaar of nog jonger speelde zorgt voor een zonnige toekomst. Ook goed te zien dat na de wedstrijd vrijwel het hele 2e naar Piershil trok om het 1e elftal te ondersteunen. De dag werd afgesloten met een hapje en drankje in Café ’t Hart waar de hele selectie van 1 en 2 aanwezig waren!

Het 2e elftal, of misschien wel jong SHO, behaalde in de bekercyclus 9 punten uit 3 wedstrijden en bekert dus door. Vooraf werd dit gezien als een loodzware poule. De 1e wedstrijd uit tegen ’s Gravenzande bleek uiteindelijk de sleutel tot de volgende ronde. Een 2-0 achterstand ombuigen naar een 2-3 overwinning betekend dat SHO 2 ergens in November mag deelnemen aan “knock out fase”!  Dit geeft veel vertrouwen voor de 1e Competitie wedstrijd volgende week om 12.00 uur tegen Feijenoord 2 thuis. De mannen van De Graaf/Stehouwer hopen dan ook op de massale ondersteuning van het publiek. ’s Middags gevolgd door de “grote” derby tegen SHO 1 en Heinenoord.