1 - 0

Capelle 2

Mannen, 2, 1e klasse B

28 oktober 2017 12:00

SHO 2 heeft Zaterdag in een “fantastische wedstrijd” de weg naar boven weer gevonden. Tegen de virtuele koploper werd na een zenuwslopende wedstrijd de punten in eigen huis gehouden.

Op het kunstgras van de Kikkershoek moest SHO 2 het Zaterdag doen met louter spelers uit de eigen gelederen. Door blessures en schorsingen bij het 1e elftal speelde speelden SHO 2 met jongens die 1, 2 of 3 jaar geleden nog in de eigen jeugd speelde. Dit tot genoegen van trainer Alex de Graaf. In deze wedstrijd konden onze eigen jongens laten zien waar toe ze in staat zijn. “Een fantastische wedstrijd” slaat niet op het spel op zich, alhoewel dit zeker verzorgd was is er altijd ruimte voor verbetering. Maar het slaat meer op het feit dat er een vanaf de 1e minuut een team stond dat voor elkaar door het vuur ging. Elkaar hielp en elkaar corrigeerde, en dat dit ook van elkaar accepteerde. Na de wedstrijden, na de trainingen en op Zaterdagavonden laten zij zien dat het een éénheid is.

SHO begon geconcentreerd en zocht met verzorgd voetbal naar mogelijkheden. Het zette hoog druk en verstoorde de opbouw van Capelle in een vroeg stadium. Capelle had het hier heel moeilijk mee. Pas nadat de trainer van Capelle ingreep, hij wisselde de rechtshalf en ging met een speler op die positie spelen die meer diepgang had, kreeg Capelle meer grip op het spel van SHO. Hier had SHO het weer wat moeilijker mee. Even was het zoeken. Uit dit zoeken creëerde Capelle de twee grootste kansen van de 1e helft. Uit een scrimmage werd er door Capelle op de lat geschoten. De afgeslagen bal werd door Lars correct geblokt, echter de scheidsrechter besliste anders. De vrije trap werd wederom op de lat geschoten. SHO kreeg eigenlijk een soort gelijke kans. Uit een scrimmage schoot Davey hard in maar werd geblokt. De rebound werd tot twee maal geblokt. Het laatste wapenfeit was voor Esra, maar zijn kopbal had te weinig kracht om gevaarlijk te worden. Het tactische steekspel had een 0-0 ruststand tot gevolg.

Het trainersduo de Graaf/Stehouwer wees de ploeg erop dat het voetballend goed zat, alleen in de zone voor het strafschopgebied moeten wij meedogenloze zijn! In het eerste gedeelte van de tweede helft was SHO de bovenliggende partij. Het bleef verzorgd voetballen en creëerde mogelijkheden. Maar echt gevaarlijk werd het niet. Na 12 minuten kreeg SHO een vrije trap, die hoog bij de tweede paal werd ingebracht. Waar iedereen een overtreding zag op Tim was het Davey bij de tweede paal die voor het eerst in zijn carrière scoorde met het hoofd. Op dat moment kwam SHO op een verdiende voorsprong. Capelle moest nu meer risico’s nemen en SHO kreeg de ruimte. Waar SHO verzuimde de voorsprong uit te breiden, schot Esra en een grote kans Jasper op aangeven van de goed ingevallen Dedier, kreeg Capelle ook twee grote kansen. De rechtsbuiten werd door Niels ver naar buiten gedreven en kon niet op het goal schieten en een fantastische redding van Niels op een laag schot waren de wapenfeiten.

SHO behaalde een verdiende overwinning op basis van wilskracht en mentaliteit dit gecombineerd met voetballend vermogen, Capelle was zeker niet minder maar had de pech tegen een op het bot gemotiveerd SHO te moeten spelen. Het feit dat Lars en later Jasper gewisseld moesten worden omdat zij compleet kapot en leeg gespeeld waren toont aan deze mannen voor elkaar door het vuur gaan. De vele toeschouwers lieten na afloop ook weten genoten te hebben van SHO 2. Als de ploeg, hiermee wordt bedoeld alle 16 spelers, dit de komende wedstrijden ook kan opbrengen kunnen er nog mooie dingen gebeuren.

Volgende week om 11.00 uur naar Smitshoek waar een nieuwe krachtproef te wachten staat.