SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

31 maart 2018 11:30

Om nog mee te doen voor een (vervangende) periodetitel moest SHO 2 naar het altijd stugge en lastige MVV. Na wederom een verstoorde voorbereiding werd de reis naar het pittoreske Maasland aangevangen. Op het kunstgras van veld 3 moest het gebeuren.

SHO begon heel scherp aan de wedstrijd. MVV had geen antwoord op het goede spel van SHO. Veelal werd gebruik gemaakt van de snelheid van Roy over links. Na tien minuten kwam SHO op een verdiende voorsprong. Een ingestudeerde korte corner werd door Dylan binnen gekopt. MVV werd in deze fase van het kastje naar de muur gestuurd. Maar SHO verzuimde om de wedstrijd nu al te beslissen. Een grote kans van Dedier naast en een fantastische kopbal van Kay, goede redding keeper, waren niet aan SHO besteed. MVV creëerde geen kans de eerste helft. De Maaslanders mochten zeker niet klagen met de ruststand. Waar SHO misschien wel met 0-3 had moeten voor staan.

Na rust wist SHO dat MVV zou komen. Maar moest vooral zelf blijven voetballen. Dat ging met horten en stoten. Na tien minuten in de tweede helft dacht Kay de wedstrijd te beslissen. Na een weergaloze actie van Dylan op de achterlijn kon Kay de bevrijdende 0-2 binnen tikken. Maar MVV wisselde en zorgde met nog meer fysiek “geweld” dat SHO achteruit moest. Bij de Youngsters uit Beijerland begonnen de krachten ook langzaam op te raken. MVV bleef met lange ballen de spitsen zoeken. Bij inworp van MVV stond SHO nog niet helemaal goed, in het centrum werd het persoonlijke duel  verloren en de “bonkige” spits stelde de rechtsbuiten in staat om de aansluitingstrefffer te maken. MVV rook bloed en blijf de achterste linie bestoken met hoge ballen. SHO kreeg nog twee mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar het vizier stond niet meer op scherp voorin. Met man en macht probeerde SHO de overwinning over de streep te trekken. Maar een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Een voorzet vanaf rechts werd doorgekopt en bij de tweede paal kon wederom de rechtsbuiten de gelijkmaker binnenschieten. Twee strafschop situaties, aan beide kanten, werden door de “marchanderende” scheidsrechter weggewuifd.

Met de nodige wissels probeerde SHO de bakens nog te verzetten. Maar het bleef bij een enigszins teleurstellende 2-2. Op basis van de 1e helft had MVV werkelijk helemaal nergens recht op. Op basis van de tweede helft was de einduitslag de juiste. Twee verschillende speelstijlen gaven een boeiend gevecht. Als de scheidsrechter dan het fysieke ‘geweld” toelaat moet je je daar tegen wapenen en dat deed/kon SHO juist niet.

Volgende week Soccer Boys 2 thuis een ploeg die vecht tegen degradatie. Ook zij zullen het fysieke niet schuwen dus SHO is gewaarschuwd.