7 april 2018 11:45

Scheidsrechter

J. M. J. Muller

SHO 2 - Soccer Boys 2 (1-0) 4-0

Op deze mooie lentedag speelde SHO de terugwedstrijd tegen Soccer Boys uit Bleiswijk. In de heenwedstrijd wist SHO een 2-0 achterstand nog om te buigen naar een 2-3 overwinning maar had het met deze fysiek sterke tegenstander ontzettend lastig. Omdat bijna de gehele selectie compleet is moest Alex keuzes maken wie er ging starten en wie er in het derde moest spelen. De eerste keus begon uitstekend aan de wedstrijd. Soccer Boys werd teruggedrukt en SHO kreeg een aantal kansen en mogelijkheden. Maar net als de laatste weken werden er voor de goal veelal verkeerde keuzes gemaakt en kansen gemist. Soccer Boys kreeg in de counter een kans maar Niels stond een onterechte voorsprong voor de Bleiswijkers in de weg. Uiteindelijk ging SHO dik verdiend met een 1-0 voorsprong de rust in. Dylan liep keurig om Kay heen en schoot diagonaal met links in de verre hoek binnen. De 1-0 was een karige voorsprong gezien het overwicht dat SHO had.

In de tweede helft kwam Roy voor Tim wat over links in ieder geval zorgde voor nog meer aanvallende impulsen. In tien minuten tijd besliste SHO de wedstrijd. Davey wist tweemaal te scoren. Eerst rondde hij een voorzet vanaf links af, en vervolgens kreeg hij op het juiste moment een bal in de diepte aangespeeld door Kay en schoot diagonaal de 3-0 binnen. Soccer Boys kreeg een mogelijkheid na een slippertje achterin maar wederom zorgde Niels dat de 0 op het scorebord bleef staan voor de Boys. Het slotakkoord was voor Dylan en Lars. Dylan speelde zich knap vrij op de achterlijn en Lars die naar de eerste paal was gekomen kon met een simpele voetbeweging de eindstand 4-0 op wedstrijdformulier zetten. In de slotfase wisselde Alex nog een aantal spelers zodat alle 16 selectiespelers minuten maakten. Het betekende ook dat SHO volgende week weer met voltallige selectie de uitwedstrijd tegen Alexandria kan aanvangen.

Na afloop werd er met wat Nederlandse muziek en een biertje de overwinning gevierd en zag het hele tweede (met een biertje) op het terras ook het eerste elftal een belangrijke overwinning boeken.

Volgende week gaat SHO 2 naar Alexandria, om nog mee te blijven doen voor de 3e periode titel en/of een plaats bij de eerste drie moet Alexandria het laatste duwtje gegeven worden richting 2e klasse.