3 - 0

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

14 oktober 2017 11:00

Vooraf wist SHO 2 het al. Vandaag op het werkelijk prachtige Sportpark van Kethel-Spaland op de A4, een fusieclub van te veel verenigingen om ze hier te noemen, kreeg SHO te maken met een fysiek sterke thuisploeg. Als de “youngsters” van SHO in staat zijn hier onderuit te voetballen dan liggen er kansen. Op het korte maar prachtige hoofd grasveld begonnen de “jongens” van Beijerland matig aan de wedstrijd. Waar elke week weer wordt op gehamerd om de tweede ballen, zo genaamde afvallende ballen, te winnen, gaf SHO de eerste 20 minuten niet thuis. Juist daar legde de thuisploeg alle fysiek in. SHO kwam goed weg toen Emiel onder druk bijna Brian verschalkte maar het liep met een sisser af. Gaande weg kreeg SHO meer grip en ging het beter voetballen, maar ook in deze fase ontbrak de scherpte. Ricky vanaf links op de keeper en Larbi door het centrum voorlangs miste de twee grootste kansen. Juist toen iedereen dacht dat de ruststand 0-0 zou zijn sloegen “de Jeneverneuzen” toe. In een niet gevaarlijk actie werd er niet attent verdedigd en kwam Kethel-Spaland op 1-0. Zo vlak voor rust een geweldige tegenvaller.

Na rust probeerde SHO het goede spel van de laatste 20 minuten van de 1e helft weer op te pakken. Het positie spel was redelijk verzorgd maar tot uitgespeelde kansen kwam SHO niet. Bij SHO ontbrak de beslissende pass. Kethel-Spaland had wat het hebben wilde, en verdiende deze voorsprong ook, en hing achterover. Vroeg in de tweede helft wisselde de trainer van de Schiedammers. Er kwamen verse krachten aan het front. Juist deze twee fysiek sterke jongens maakten het verschil. Omdat SHO niet in staat was om kansen af te dwingen en steeds aanvallender ging voetballen. Eerste zorgde Brian met een sublieme redding dat SHO nog in de wedstrijd bleef. Vervolgens  zorgde eerst de 1e invaller voor de 2-0. In de omschakeling kreeg hij de bal heel gelukkig voor zijn rechter been en schoot onberispelijk binnen 2-0. Weer probeerde SHO de draad op te pakken maar verder dan een afstandsschot van Esra kwam de Witzwarte formatie niet. De tweede invaller besliste uiteindelijk de wedstrijd. Een voorzet werd niet goed weggewerkt en ook deze invaller kreeg de bal gelukkig voor zijn rechterbeen en schoot onberispelijk de eindstand binnen 3-0. Gezien het spelbeeld zeker een verdiende overwinning voor de Kethelaars maar toch iets geflatteerd! Voetballend is SHO nog geen betere tegenstander tegengekomen. Maar de tegenstanders winnen vooral om zij fysiek de strijd aangaan en winnen. Daar moet SHO de komende weken een stap maken.

Volgende week uit bij Heinenoord moet de ploeg zich herpakken en vooral goed blijven voetballen. De bekerwedstrijd tegen Heinenoord heeft aangetoond dat dit mogelijk is tegen de “Noord”!