4 - 1

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

2 december 2017 11:45

“SHO verliest de aansluiting” Vooraf was al duidelijk het elftal dat vandaag wint gaat naar boven kijken. De verliezer blijft in de middenmoot hangen. De begeleiding had alles tot in de puntjes geregeld, voor de tweede keer dit jaar naar een uitwedstrijd met een bus. In de bus voldoende broodjes en drinken. En een aantal vaste supporters die meerijden. Onderweg werd duidelijk dat het 1e uit bij Kloetinge werd afgelast. Op het moment dat de wedstrijd begon was het aantal aanwezige Beijerlanders aanzienlijk.

De aanwezige zagen dat SHO in de eerste helft langzaam het initiatief naar zich toetrok, zonder overigens heel goed te spelen. Daar waren voor de inspeelpass en de keuzes te slordig voor. Toch was SHO de 1e helft de bovenliggende partij. Het creëerde zich een aantal kansen en mogelijkheden en gaf bijna niets weg. De enige kans die BVCB kreeg werd door SHO zelf veroorzaakt maar door Niels onschadelijk gemaakt. Voorin kwam de dreiging vooral van Davey die zijn directe tegenstander regelmatig te snel afwas. Zo ook in de 26 ste minuut, hij passeerde zijn back op snelheid en de laatste man van BVCB kon alleen de schade repareren door het maken van overtreding binnen de zestien, de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Kai op de terugweg van een vervelende knieblessure ontfermde zich over het (kunst) leder. Echter de keeper besloot voor dezelfde hoek te kiezen als Kai en hield zijn goal schoon. SHO was even aangeslagen maar zocht in het restant van de 1e helft de aanval en zag dit aanvallende spel niet beloond. De Bergschenhoekers waren ook het gelukkigst met deze dubbelblanke ruststand.

Na rust met twee ongewijzigde teams probeerde SHO het goede spel van de 1e helft weer op te pakken. Echter gaande de wedstrijd kreeg BVCB steeds meer het besef dat er vandaag iets te halen viel. Het werd echter in 51 ste minuut in het zadel geholpen door SHO. In plaats van de bal rustig terug te spelen op de goed keepende Niels wilde Mart het voetballend op lossen. De rechterspits kan de bal ontfutselen en de zijn geheel vrijstaande ploeggenoot op de rand van het strafschopgebied aanspelen. Deze schoot beheerst binnen 1-0. Eigenlijk nog niets aan de hand. Maar ipv de mouwen opstropen en met elkaar te knokken voor een goed resultaat, toch één van de kwaliteiten van dit team, zakte het spel niveau naar een bedenkelijk niveau. Ook de noodzakelijke wissels zorgde niet voor meer rust in het team. BVCB profiteerde hiervan en liep uit naar een 4-0???stand. Via de ingevallen Rowan deed SHO nog iets terug 4-1.

Al met al toch een leerzame ochtend. Op dit niveau moet je de kansen gewoon benutten anders krijg je de deksel op je neus. Een alleszins goede 1e helft werd afgewisseld met een veel mindere tweede. Is het jeugdigheid de wijzen zullen het wel weten maar het feit blijft dat SHO pas in één wedstrijd echt is weggespeeld tegen Smitshoek (vooral de tweede helft). Er volgen nog twee wedstrijden voor de winterstop. Deze moeten gewonnen worden om de weg naar boven te blijven volgen. En eerlijk is eerlijk het moet ook mogelijk zijn.

Volgende week om 11.45 uur komt Neptunus-Schiebroek op bezoek. Een ploeg waar tegen SHO weer alles moet geven voor een goed resultaat. SHO hoopt weer op steun van vele supporters want deze jonge gasten kunnen dit heel goed gebruiken.