Mannen, 2, 1e klasse B

19 mei 2018 11:45

Scheidsrechter

N. J. Sleeuwenhoek

In de laatste (reguliere) thuiswedstrijd van het seizoen moest SHO thuis winnen van het vrij uit spelende Spirit om zicht te houden op de nacompetitie. Het verleden leerde dat SHO in de uitwedstrijden tegen Spirit altijd redelijk makkelijk de punten meenam maar thuis nogal eens wat problemen had met de (stugge) ploeg uit Ouwerkerk. SHO begon ontketend. De ploeg zette vanaf de aftrap de tegenstander onder druk en binnen 18 seconden was het scorebord al gevuld. Lars ontfutselde een speler van Spirit de bal en slalomde om de verdediging en zijn voorzet met links werd feilloos afgewerkt door Dylan 1-0. De orkaan duurde 15 minuten in dit kwartier had SHO de wedstrijd al kunnen en moeten beslissen 3-0 of 4-0 had zomaar gekund. Vanaf minuut twintig kwam er evenwicht in de wedstrijd. Of SHO gas terug nam (hinken op twee gedachten) of Spirit paste zich beter aan, zal altijd een vraag blijven. Maar kansen kreeg Spirit nauwelijks, verder dan 3X een buitenspel situatie (idd net over het randje) kwamen zij niet, maar SHO was gewaarschuwd.

De tweede helft bleef het evenwicht in de wedstrijd, Spirit kon niet en SHO speelde in een te laag tempo om het verschil te vergroten. Toch kwam SHO op een 2-0 (bevrijdende) voorsprong. Dedier kon over links de achterlijn halen en zijn voorzet werd door Roy (Madjer wie kent hem niet?) achter zijn standbeen verlengd tot 2-0. SHO kon de wedstrijd uitspelen. Echter een verkeerde inspeelpass van Lars gaf Spirit de kans om terug te komen in de wedstrijd en  zij benutte eigenlijk hun enige kans direct. Het billenknijpen voor SHO was begonnen. Maar verdedigend stond het prima vandaag. Verder dan een mogelijkheid kwam Spirit niet. Uiteindelijk besliste Rowan de wedstrijd zoals hij dat vorig jaar vaker deed. Bij de tweede paal kopte hij steenhard de 3-1 binnen. In slotfase widdelde beide trainers nog een aantal keren wat de wedstrijd een rommelig einde gaf.

Na afloop was het zeker SHO heeft het halen van de nacompetitie helemaal in eigen hand. De overige uitslagen waren niet zo gunstig dat de nacompetitie al gehaald zou zijn. Volgende week in een rechtstreeks duel tussen de nummers twee (SHO) en drie (Neptunus) wordt er beslist wie er nacompetitie mag gaan spelen. Eventueel kan Smitshoek zich daar ook nog voor plaatsen. Het is te hopen dat er heel veel supporters van SHO de moeite zullen nemen om af te reizen naar Rotterdam om het hele jonge SHO te ondersteunen.