Mannen, 2, 1e klasse B

7 oktober 2017 12:00

Scheidsrechter

R. Majenburg

“SHO verliest de aansluiting”! Na een belangrijke overwinning vorig week bij Soccer Boys 2-3 hoopte SHO 2 de stap naar de bovenste plaatsen te zetten, echter de “Youngsters” stonden na 90 minuten strijdt en regen met lege handen.

De wedstrijd speelde zich af in een troosteloze ambiance, de weergoden hadden vandaag besloten om de regen met bakken op het hoofdveld van de Kikkershoek te laten neerdalen, het noopte de toeschouwers om allemaal plaats te nemen op de hoofdtribune. Zij waren getuigen van een saaie wedstrijd, zonder oogstrelend voetbal en zonder kansen aan beide kanten. Xerxes toonde zich de eerste helft iets beter, echter wat SHO dit seizoen wel uitstraalt is dat het verdedigend goed in elkaar zit het geeft weinig kansen weg. De “Youngsters” van SHO creëerden ook weinig tot niets. Wel stichtte Ricky en Tim van de zijkanten gevaar maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. De coach van “De Zevenkampse Boys” besloot al halve wege de 1e helft in te grijpen en posteerde een grote stevige spits, die ook nog kon voetballen, in de punt van de aanval. Als aanspeelpunt probeerde Xerxes hier vanuit door te voetballen. Niels had nog wel een overtreding nodig om de angel uit een aanval van Xerxes te halen wat hem een terechte gele kaart opleverde. Maar nogmaals verdedigend stond en staat het goed. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

De tweede helft was een vervolg op de 1e helft (een understatement) tactisch stond het aan beide kanten goed. Terwijl de tijd verstreek werd duidelijk dat deze wedstrijd vandaag beslist zou worden door 1 doelpunt. SHO begon wel als beste aan de tweede helft, maar ook de verdediging van Xerxes stond als een huis. De snelheid over de vleugels werd lamgelegd door de verdedigers van Xerxes die ook heel snel bleken te zijn. In de 70e minuut riep SHO het onheil over zichzelf af. Een inworp werd teruggegooid, ipv vooruit, de terugspeelbal naast de goal was te onzuiver en te hard en Niels kon niets anders doen dan een corner weggeven. Voor de 3e keer dit seizoen viel de bal voorbij de tweede paal, en daar stond nu juist de “Stevige” spits die geen moeite had om de bal via de grond in te koppen 0-1. In de resterende 20 minuten moest SHO een list verzinnen. Voordat hij gewisseld werd had de moegestreden Tim nog de grootste kans, echter waar hij vorige week op identieke manier raak schoot schoot hij nu uit een moeilijke hoek over. Met nog meer jong elan, Lars en Dedier voor Ricky en Tim, zocht SHO naar kansen maar verder dan een vrije trap op de vuisten van de keeper, de moeilijke rebound werd over gekopt door Dedier, en een te zacht afstandsschot kwam SHO niet. In de absolute slotfase liep Niels nog tegen zijn tweede gele kaart aan, makkelijk gegeven op een moment dat de wedstrijd al beslist is.

Zonder Niels, geschorst, moet SHO volgende week proberen de punten uit Schiedam mee te nemen waar om 11.00 u tegen de voor ons onbekende tegenstander Kethel-Spaland 2 wordt gespeeld.