Mannen, 2, 1e klasse B

25 november 2017 12:00

Scheidsrechter

R. C. Majenburg

“SHO 2 staat als een huis”! De laatste weken wordt de hand van het duo de Graaf/Steehouwer steeds duidelijker. Ondanks het feit dat er weer een aantal spelers ontbraken had SHO (vooral na rust) geen kind aan Barendrecht. Zonder de vaste waarden Esra (later op de dag de held van SHO), Marlon (geblesseerd) Tim Kooiman (geblesseerd) en Tim Schipper (wisselspeler bij het 1e) moet het tweede afgelopen Zaterdag aantreden tegen een altijd goed en stug spelend Barendrecht. Vooral in de 1e helft zocht SHO naar vastigheden en patronen. In dit gedeelte van de wedstrijd was Barendrecht de betere ploeg. Ondanks dat de gasten in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren bleek het een goed voetballende ploeg te zijn. De verdediging en het middenveld bij B’drecht stond onder leiding van ervaren spelers die het SHO heel lastig maakte. SHO probeerde via snelle aanvallen over de vleugels voor gevaar te zorgen maar verder dan een geweldige actie van Ricky, echter niemand voor de goal, en een mislukt schot van Timo, ver naast kwam SHO niet. Ondanks het feit dat B’drecht de boven liggende partij was creëerden zij ook niet heel veel. De grootste kans werd door de verdediging van SHO onschadelijk gemaakt. In de tegenstoot kwam Ricky nog alleen voor de keeper maar nam de bal met de hand mee. Het logische gevolg was een dubbel blanke ruststand, gezien de hagel en regen die gestaag naar beneden viel was SHO en B’drecht daar ook wel aan toe.

Helaas moest SHO in de rust noodgedwongen wisselen. James, Marvin en Kai maakte na lang blessureleed weer hun eerste minuten en werden vervangen door Quinten, Emiel en Davey. Als je dit verslag begint met “SHO 2 staat als een huis”, slaat die ook op de saamhorigheid binnen het team. Want wie ook er speelt het team werkt voor elkaar en zorgt ervoor dat door de wisselingen er een team blijft staan De tweede helft begon als de eerste helft, B’drecht de bovenliggende partij en SHO loerde op zijn kansen. Na een kwartier kwam de verlossing voor SHO, in een tegenaanval werd Ricky over rechts weggestuurd en bereikte met een fantastische voorzet Davey, die bij de tweede paal de bal kon binnenlopen 1-0. Het leek SHO te bevrijden want vanaf dat moment was het duidelijk dat SHO deze wedstrijd ging winnen. Ricky werd vervangen voor Dedier, hij vulde de invalbeurt weer geweldig in. In de 20ste minuut wederom om moment van omschakelen en Devey kon door het hart van B’drecht recht op de keeper af en schoof de bal langs de uitkomende keeper 2-0. Ondanks het feit dat het pas de 20ste minuut was, was de wedstrijd gespeeld. SHO kwam nog één keer in gevaar, Mart haalde uit een corner nog een bal weg bij de eerste paal maar dat was het laatste wapenfeit van de Witroden. En van Mart die werd gewisseld voor Mike die zeer verdienstelijk inviel. SHO bleef nu de aanval zoeken, uit een fantastische voorzet van Davey scoorde Dedier een heerlijke goal bij de 1e paal 3-0. Het slot akkoord was voor Timo die bij de tweede paal een voorzet van Dedier helemaal vrij kan inkoppen 4-0.

Na afloop werd er een klein feestje gevierd in de kleedkamer, SHO 2 kijkt nu alleen nog naar boven. Met de hele belangrijke uitwedstrijd volgende week bij BVCB kan de aansluiting met de top 4 definitief zijn. A.s. Dinsdag speelt een groot gedeelte van het 2e met onder de 21 nog tegen Feijenoord waarna de blik volledig gericht zal zijn op BVCB. Heerlijk was het ook nog om ’s middags al die blije gezichten te zien bij SHO nadat Esra (een jongensboek) met twee doelpunten de 3 punten voor het 1e binnenschoot.

Een toeschouwer die een geweldige Zaterdag heeft gehad.