R. M. Warring

Accommodatie

Onbekend

Door de afwezigheid van een handvol spelers, Esra sloot Zaterdag aan bij 1, Marlon en Davey geblesseerd, Quinten en Ralph op vakantie, was het voor het trainersduo weer passen en meten om 15 volwaardige tweede elftal spelers bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk met dank aan Mike en Arie van het 3e elftal lukte dit. Het siert het trainers duo De Graaf/Steehouwer dat het grote aantal afwezige niet als excuus wordt gebruikt maar juist als extra motivatie om de veelal jonge vervangers een kans te geven zich te laten zien op een goed niveau. Daarnaast is de saamhorigheid die rondom het tweede hangt uniek.

Zaterdag kwam het altijd lastige en stugge MVV’27 uit Maasland op bezoek. Gezien de resultaten van vorig jaar tweemaal een 2-1 winst en de stand op de ranglijst 1 punt verschil mocht een spannende wedstrijd worden verwacht. Dat werd het ook. SHO wilde vanaf het eerste moment druk op MVV zetten maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de gastheren uit Maasland een redelijk voetballende ploeg heeft en er makkelijk onderuit voetbalde. Er ontstond een wedstrijd die veelal op het middenveld afspeelde zonder veel kansen voor beide doelen. SHO had het vooral moeilijk met zichzelf en de fysiek betere tegenstander. De enige kans die SHO voor rust kreeg was een kopbal van Timo die ruim naast ging. MVV was zeker de eerste helft wat gevaarlijker zonder ook echte grote kansen te creëren een afstandsschot werd door Brian keurig onschadelijk gemaakt. De enige grote kans was ook meteen raak. De Spits van MVV kwam alleen op Brian af, Brian dreef de spits naar buiten maar de van de achterlijn ingeschoten bal werd door Niels in eigen goal gewerkt. Zo ging SHO met 0-1 achterstand rusten.

Na rust in eerste instantie het zelfde beeld. SHO probeerde MVV onder druk te krijgen maar MVV kon keer op keer zich onder de druk uitvoetballen zonder dat het zichzelf kansen kon creëren. Diep in de tweede helft eindelijk de eerste grote kans voor SHO, geen goede voorzet van Ricky werd door Lars laag ingekopt hier redde de keeper van MVV uitstekend. Het was wel de inleiding tot een wat beter SHO. Nu werd de druk wel wat groter op het doel van MVV. Uiteindelijk viel de 1-1, uit een corner viel de bal net buiten het strafschopgebied voor de rechter van Dedier, die schoot de bal vervolgens vol in de kruising. Vriend en vijand maar ook de scheidsrechter moest goed kijken of deze er wel inzat. Nu ging SHO alsnog voor de overwinning. Er werd aanvallend gewisseld Rowan kwam erbij in de spits om wat meer lengte en fysiek in de spits te krijgen. Uiteindelijk viel de 2-1 ook. Tim die op onorthodoxe manier probeerde door de verdediging van MVV te lopen krijgt in de kluts de bal voor zijn linkerbeen en schiet de 2-1 binnen de ontlading is groot bij SHO. In de resterende minuten geeft de Zwartwitten formatie niets meer weg en trekt de zwaar bevochten overwinning binnen.

Om met een heel jong elftal de overwinning over de streep te trekken op karakter is een compliment, zeker als het voetballend niet lukt. Een gelijkspel had hier misschien de verhoudingen wel beter weergegeven. Maar aan de andere kant zijn dit ook de lekkerste. Werden de eerdere wedstrijden tegen Feijenoord en Xerxes op deze manier verloren nu pakt SHO wel de punten. Ook hieruit mag je concluderen dat deze groep wekelijks stappen zet.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen Barendrecht 3, bij winst sluit de ploeg aan bij de eerste vijf ploegen op de ranglijst.