1 - 4

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

12 mei 2018 13:30

Om in de race te blijven voor de nacompetitie via een periode titel of via een plaats op de ranglijst moest SHO winnen bij het tegen degradatie vechtende Barendrecht. Na de tumultueuze verlopen voorbereiding, veld niet beschikbaar en uiteindelijk een veld dat de scheidsrechter wilde afkeuren, begon de wedstrijd een half uur later. Op het kunstgras van deze ontzettend (te)grote vereniging was het warmer dat menigeen had gedacht. Vanaf de eerste minuut nam SHO het initiatief, maar SHO wilde in zo’n hoog tempo spelen dat ze zich zelf voorbij liepen. Het geduldig afwachtende Barendrecht loerde op de counter. Deze counters waren meestal het gevolg van slordig balverlies bij SHO. Halverwege de eerste helft dacht SHO een counter te hebben afgeslagen maar de bal kwam alsnog bij de rechterspits die met een schuiver via de paal tegendraads inschoot en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Verdiend, ach dat is niet belangrijk, het belangrijkste was dat SHO even de controle kwijt was en nog gehaaster te werk ging. Vlak voor rust was het Roy dit de mooiste aanval van de eerste helft niet kon afronden. De in de eerste helft goed leidende scheidsrechter floot voor de rust.

Als je over “tumultueus” praat, dan was hier de tweede helft zeker sprake van. SHO ging iets bedachtzamer te werk en wist dat Barendrecht het tempo van de eerste helft niet kon volhouden. Al binnen de vijf minuten stond de gelijkmaker op het bord. Dylan werd aangespeeld in het strafschopgebied en werd door drie man zo belaagd dat de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te liggen. Hij voltrok zelf het vonnis. Buiten de 1-1 begon de scheidsrechter nu te strooien met gele kaarten. In korte tijd kreeg Barendrecht 4 gele kaarten voor praten. Dit tegen de zin van het publiek. Nog geen vijf minuten later besliste Roy de wedstrijd, op volle snelheid liep hij zijn tegenstander voorbij om vervolgens met rechts binnen te schieten 1-2. Na “bedreigende” opmerkingen uit het publiek wilde de scheidsrechter niet meer verder spelen. Na tien minuten oponthoud en verwijdering van de “verkeerde” personen (hulde voor het Bestuur van Barendrecht) werd de wedstrijd uitgespeeld. SHO speelde nu rustig de bal rond en zocht geduldig naar de openingen. Een uitstekende steekbal van Lars bracht opnieuw Roy voor de keeper en met zijn tweede van de middag was de wedstrijd beslist. Niels moest nog een keer handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen maar SHO kwam niet meer in de problemen. Uiteindelijk was het Dedier die de einduitslag op het bord zette door een fout in de verdediging van. Barendrecht af te straffen 1-4.

Door de overige uitslagen moet SHO volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Spirit winnen en is het afhankelijk van de overige uitslagen of het zich al plaatst voor de nacompetitie. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de laatste uitwedstrijd tegen directe concurrent Neptunus-Schiebroek alles beslissend. In ieder geval een mooi affiche.