Mannen, 2, 1e klasse B

27 januari 2018 11:45

Scheidsrechter

P. Dijkhuizen

Als je als vereniging kunt faciliteren dat er voor de selectie een trainingskamp georganiseerd wordt in Albufeira, de jongens van het tweede hier een behoorlijke eigen bijdrage in moeten leveren, mag je heel trots zijn dat werkelijk alle spelers van het tweede ook meegaan. In Albufeira is de basis gelegd voor de tweede seizoenshelft. Terecht wees Alex er ook op dat het trainingskamp, en de oefenwedstrijden, nog zo goed geweest kunnen zijn, als je de eerste wedstrijd na de winterstop direct verliest heeft het geen enkele zin gehad. Zover liet SHO 2 het niet komen. Vooraf was iedereen gefocust op een goed resultaat. De verwachting was dat Alexandria de rode lantaarn drager voor de laatste kans zouden vechten. Echter vanaf de aftrap was SHO bij de les en werd Alexandria op eigen helft vastgezet. De roodwitte brigade wist zich in de eerste helft werkelijk geen kans te creëren. Helaas speelde ook SHO in een iets te laag tempo. Maar nam het voor rust toch ruim afstand. Nadat SHO nog wat kansen had laten liggen, was het Ricky die na een mooie actie van Lars de 1-0 binnen kon schieten. Met nog 8 minuten tot de rust wilde ook Rohaindrick op de lijst van doelpunten makers. Vanaf rechts krulde hij de bal met veel gevoel in de verre hoek. Nog voor de rust besliste Ricky deze ongelijk strijd door op aangeven van Kai de 3-0 bij de tweede paal binnen te koppen.

In de rust merkte je het al, de focus was weg en in een uitgelaten stemming begon SHO aan de tweede helft. Het ploeterende Alexandria wist zowaar tweemaal voor Brian te komen maar werden niet echt gevaarlijk. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Uiteindelijk was het de ingevallen Jordy die de 4-0 op het scoreboard bracht. In een zware week die het tweede tegemoet gaat werd deze makkelijk overwinning gretig bijgeschreven.

A.s. Week speelt SHO 2 Dinsdagavond om 20.00 uur thuis de kwartfinale van de KNVB beker tegen RVVH 2, waarna het Zaterdag afreist naar Varkenoord waar Feijenoord 2 om 12.00 uur wacht. Om het seizoen succesvol te vervolgen is het van belang dat beide wedstrijden worden gewonnen. Om dit te kunnen bewerkstelligen moet de focus weer helemaal op deze wedstrijden liggen.