Mannen, 2, 1e klasse B

23 september 2017 12:00

Scheidsrechter

N.S. van de Wetering

Eindelijk in het najaar zonnetje begon afgelopen Zaterdag de competitie voor SHO 2. Na de perfecte beker cyclus, 9 punten uit 3 wedstrijden, is Feijenoord AV de eerste tegenstander. Een ploeg die bestaat uit voornamelijk jonge gasten die heel goed kunnen voetballen. Daar staat tegenover dat ook SHO 2 een voetballende ploeg is die altijd naar voren wil spelen. Als vele toeschouwers hun plaatsje in de zon of op de tribune hebben ingenomen kan de wedstrijd beginnen.

SHO begint het meest aanvallend van de twee ploegen, Feijenoord probeert de vandaag in het groen gehulde Kikkershoekformatie in de omschakeling te verrassen. In de eerste 45 minuten lukt dat ze bijna. Bij het eerste moment kopt de spits van Feijenoord de perfecte voorzet over. Bij het tweede moment haalt Niels de angel uit de voorzet. Daar tegenover staat een aantal mogelijkheden voor SHO. Maar vooral de eind pass komt niet of is niet op maat. Het optische overwicht van SHO wordt een minuut voor de rust beloond met de grootste kans. Rowdy wordt vrijgespeeld bij de tweede paal en schiet vol in de korte hoek, echter een reflex van de keeper met de binnenkant van zijn been voorkomt de “terechte” 1-0 ruststand.

In de rust waar er noodgedwongen 2 wissels aan SHO zijde plaats moesten vinden, Larby is na een zware knieblessure duidelijk op de terugweg en gaat per week ook beter spelen, Rowdy zit ’s middags nog bij het 1e op de bank. Aan het wedstrijdbeeld van de 1e helft verandert er weinig, het optische overwicht van SHO leidt niet tot veel uitgespeelde kansen. Feijenoord komt er wel steeds meer uit. Na een kwartier denkt de spits de 0-1 op het scoreboard te zetten. Echter op advies van de grensrechter keurt de goed leidende scheidsrechter deze handsbal terecht af, waarom de trainer van Feijenoord hier dan commentaar op heeft is een raadsel? SHO krijgt de grootste kans van de tweede helft, vrij voor de goal schiet Jasper loeihard op de paal. In het omschakelmoment vanuit de kans moet SHO een corner weggeven. Juist deze corner zorgt voor de beslissing in de wedstrijd. Bij de tweede paal kopt Feijenoord op een sublieme wijze de 0-1 binnen. SHO probeert de laatste 20 minuten om te schakelen naar een nog aanvallender speltype, Timo in de spits erbij voor de goed spelende centrale verdediger Niels. In de laatste minuut krijgt Esra bij de 1e paal nog een grote kans maar zijn inzet wordt wederom gestopt met een katachtige reflex door de keeper van Feijenoord.

Op deze mooie Herfstdag loopt SHO tegen de 1e nederlaag van het seizoen aan. Daar waar een gelijkspel zeker de verhoudingen beter had weergegeven trekt Feijenoord aan het langste eind. Het is jammer dat SHO niet het niveau van de bekerwedstrijden haalde want dan had de ploeg niet met lege handen gestaan. Volgende week naar Soccer Boys waar de Graaf/Stehouwer formatie zeker voor de volle buit zal gaan.