3 - 6

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

14 april 2018 13:00

Om in de race te blijven voor de 3e periodetitel of voor de vervangende periodetitel moest SHO 2 vandaag in de Alexanderpolder Alexandria het laatste duwtje geven richting 2e klasse. Maar makkelijk is geen ene wedstrijd in de 1e klasse. SHO begon goed aan de wedstrijd, gespeeld op het nieuwe zeer stroeve kunstgras van veld 5. SHO creëerde genoeg kansen om zich bij rust met een 0-5 voorsprong veilig te voelen, maar niets van dit alles kwam uit. Gedurende de eerste helft werd SHO slordiger en miste het kans op kans. Uiteindelijk was het Timo die van net buiten het strafschopgebied de 0-1 liet aantekenen. Maar gezeur tegen de scheidsrechter en over de te zachte bal zorgde ervoor dat SHO niet bij de les was en dat Alexandria nog voor rust de gelijkmaker kon binnenschieten 1-1.

In de rust zette Alex de poppetjes nogmaals op de goede plaats en met een tactische wissel, Tim voor broer Emiel, voor nog meer druk naar voren. SHO kwam nu wel als een komeet uit de startblokken. Een goede aanval over links werd wederom door Timo afgerond 1-2. SHO rook bloed en besliste in een kwartier de wedstrijd. Wederom een aanval over links werd nu afgerond door Davey, en de volgende aanval rondde hij wederom af 1-4. Nog was de koek niet op, Roy dribbelde naar binnen en scoorde de 1-5. Maar dan zie je de verslapping weer intreden, verdedigend werd er niet adequaat ingegrepen en Alexandria kwam terug tot 2-5. De ingevallen Kai wist de wedstrijd in het slot te gooien door een mooie aanval over rechts af te ronden 2-6. Na het uitvallen van Marlon waardoor SHO met 10 man verder moest wist Alexandria nog te profiteren van de wanorde en gaf de einduitslag nog een dragelijk geheel voor de thuisploeg 3-6.

Zo mocht SHO wederom 3 punten bijschrijven in wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd had mogen worden. Als SHO de kansen had benut had het zeker met dubbele cijfers kunnen winnen.

Het doel voor de komende weken is het maximale eruit te halen, te beginnen met de volgende thuiswedstrijd tegen het altijd lastige en stugge BVCB 2, veld 1 11.45 uur. Veel publiek is voor de jongens een extra ruggesteun. Aan het eind van het seizoen worden de prijzen verdeeld en daar wil SHO graag bij zijn.

Bijna het gehele tweede speelt dinsdagavond 24 April om 20.00 u. ook nog de 1/8 finale om de Drukzo Cup tegen De Pelikaan uit Zwijndrecht!