3 - 4

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

3 februari 2018 12:00

Na de midweekse bekerwedstrijd tegen RVVH 2 waar SHO een onwaarschijnlijk goede wedstrijd speelde moest het elftal het vizier nu richten op SC Feijenoord 2. In de wetenschap dat de thuiswedstijd met 0-1 werd verloren maar Feijenoord inmiddels 2 punten achterstand heeft op SHO reist SHO af naar Varkenoord om het gat tussen de bovenste 5 ploegen en de ploegen daaronder definitief te slaan. De wedstrijd wordt gespeeld op veld 4, wat ongeveer halverwege ligt t.o.v. Oud-Beijerland. Op een veld vol kiezels in een decor wat Feijenoord onwaardig is begon de wedstrijd 10 minuten ten laat, exact de afstand tussen kleedkamer en veld 4.

SHO begon zeer matig aan de wedstrijd, het miste scherpte en concentratie. Of dit de euforie van Dinsdag is of het respect voor Feijenoord? Al na 3 minuten lag de bal achter Niels. Het kopduel werd verloren en half ingegrepen. Echter de scheidsrechter keurde deze goal terecht af wegens “hands”. Na een kwartier ging SHO beter voetballen wat ook direct tot wat mogelijkheden leidt. Na vijfentwintig minuten een fantastisch opgezette aanval via Tim en Lars. Uiteindelijk wordt Gio helemaal vrijgespeeld en zijn voorzet op maat wordt op waarde geschat door Kai 0-1. SHO heeft de overhand en speelt de beste fase in deze wedstrijd. Maar wederom slordig balverlies zorgt ervoor dat de rechterspits van Feijenoord in vrije positie vol op de kruising schiet. Vlak voor rust een prima aanval over links, de voorzet wordt door Feijenoord niet goed verwerkt en Didier schiet de 0-2 in de lange hoek!! Dit is tevens de ruststand.

In de rust hamert Alex om vooral het eerste kwartier niets weg te geven en op zoek te gaan naar de 0-3. Echter SHO kwam zeer matig uit de kleedkamer. De eerste waarschuwing is een vrije trap van Feijenoord die op de kruising wordt geschoten. Uitverdedigen via het centrum en dom balverlies in het centrum zorgt ervoor dat Feijenoord terug in de wedstrijd komt 1-2. SHO heeft het heel moeilijk en Feijenoord dringt aan. Echter er is maar één Didier. In de hoek van het veld lijkt het dat hij balverlies lijdt maar knokt zich terug passeert zijn directe tegenstander op de achterlijn en ipv een voorzet schiet hij vol raak in de korte hoek 1-3. Wedstrijd op slot gooien en punten mee naar Oud-Beijerland zou je denken, maar wederom door een persoonlijk fout brengt SHO Feijenoord terug in de wedstrijd 2-3. Ook tegen 10 man krijgt SHO de wedstrijd niet onder controle. Vanuit een corner kijkt iedereen naar elkaar, geen mensen bij de palen de spits van Feijenoord kopt zijn derde doelpunt binnen 3-3!! Wat volgt noemde de wijlen Frits Korbach “hotsenknotsbegoniavoetbal”. Waarin de scheidsrechter een hoofdrol speelde. Eerst maakte Kai de 3-4, echter de scheidsrechter keurde deze op advies van de “Feijenoord grens” onterecht af. Zelfs de Feijenoorders lachte hierom. Vervolgens speelde Ricky twee man uit en ging alleen op de keeper af, zijn directe tegenstander kon niet anders dan aan de noodrem trekken. Echter iedereen zag dat dit een 100% strafschop was echter alleen de leidsman niet. Irritatie over en weer! Uiteindelijk kwam de zege daar terecht waar deze hoorde. Een vrije trap hoog bij de tweede paal werd binnengekopt door Timo 3-4. In de slotfase maakte Feijenoord nog de 4-4 maar nu kon de scheidsrechter niet anders dan het vlagsignaal van onze grensrechter overnemen, die de duidelijk overtreding wel zag daar waar de scheidsrechter deze niet had waargenomen.

Uiteindelijk werd de overwinning gevierd met een biertje. Het lijkt dat de competitie in twee delen gaat vallen. De bovenste ploegen en de ploegen die voor lijfsbehoud gaan spelen. A.s. Zaterdag komt Spaland (lijfsbehoud) op bezoek op de Kikkershoek, hier tegen heeft SHO nog iets goed te maken. De heenwedstrijd werd (geflatteerd) met 4-0 verloren. Mochten de 3 punten in Oud-Beijerland blijven dan gaat SHO de komende wedstrijden alleen nog naar boven kijken.