8 - 2

SHO 2

Mannen, 2, 1e klasse B

4 november 2017 11:00

“Volwassen worden doe je met vallen en opstaan”. Dat is misschien nog wel de beste typering voor de wedstrijd die SHO 2 afgelopen Zaterdag tegen Smitshoek 2 speelde. ShO begon heel sterk, in de 1e minuut een fantastische aanval over links met een vlijmscherpe voorzet van Davey en ook een goede afronding van Dedier, echter de keeper had het geluk dat hij zonder het zelf te weten de bal tegen zich aan kreeg. Na 5 minuten keek SHO al tegen een achterstand aan, de rechtsbuiten mocht een voorzet geven die met de hand werd binnen gewerkt. De scheidsrechter kon het niet zien en wilde op advies van Cor ook de goal niet annuleren. Het typische was dat er verder werkelijk niemand van de SHO-spelers appelleerde? De gelatenheid werd SHO over de gehele wedstrijd fataal. Nog geen tien minuten later mocht Smitshoek een corner geheel vrij inkoppen 2-0!! En weer die gelatenheid niemand die elkaar wijst op de verantwoordelijkheden!

Na de 2-0 gaat SHO eindelijk voetballen naar de mogelijkheden. Via de buitenkanten wordt de aanval gekozen en creëert SHO twee honderd procent kansen. Bij één van die kansen raakt Tim zwaar geblesseerd aan zijn enkel en moet vervangen worden door Timo, gemiddelde leeftijd van het elftal daalt nu naar 20 jaar! De toegekende vrije trap wordt op een werkelijk schitterende manier op de onderkant kruising geschoten door Niels, en de rebound door Ricky binnengekopt 2-1. SHO ging beter voetballen en was terug in de wedstrijd. Niet veel later kreeg SHO wederom een vrije trap mee, nu links van het strafschopgebied, de fantastisch aangesneden vrije trap van Dedier werd door Ricky binnengekopt 2-2. Het was weer een wedstrijd! Beide ploegen speelden volop de aanval maar eerlijk is eerlijk dat vooral Smitshoek was die de kansen onbenut lieten. Keer op keer konden de buitenspelers van Smitshoek de voorzet geven. Als SHO moet je dan slim zijn en deze onverwachte tussenstand koesteren en mee de rust in nemen. Maar Smitshoek kwam nog voor de rust op 3-2. Opnieuw stond het verdedigend niet goed en kwam de voorzet van de zijkant! De ruststand had ook 8-5 kunnen zijn!

De Withemden namen zich voor om het betere spel van net voor de rust door te trekken naar de tweede helft. Met Quinten voor Marlon (naar het 1e) centraal achterin probeerde Alex ook van achteruit wat meer voetbal te krijgen. Maar waar Smitshoek voor rust nog de ruimte achter de verdediging liet stonden zij nu veel compacter en gaven niet zo heel veel meer weg. Na 10 minuten krijgt de SHO- verdediging alle tijd om een aanval onschadelijk te maken. Maar in plaats daarvan keek men naar elkaar en moet Ralph aan de noodrem trekken. Gelukkig laat de scheidsrechter het bij een vrije trap want een kaart van welke kleur dan ook had hier op zijn plaats geweest. Alsof de scheidsrechter het restant van de tweede helft al wist te voorspellen? De vrije trap werd onberispelijk ingeschoten 4-2. Hier stopt de wedstrijd voor SHO. Je zag dat het vertrouwen in elkaar en de moed in de schoenen zakken. Dat Smitshoek uiteindelijk naar 8-2 uitloopt mag gewoonweg niet gebeuren. Het team viel uit elkaar in 3 stukken en elf (16) individuelen.

Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden maar die gelden de vorige wedstrijd ook, maar daar waar het team vorige week werkelijk als éénheid knokten voor het resultaat, faalden zij Zaterdag als collectief. Niemand uitgezonderd, je wint met z’n allen en je verliest met z’n allen. De komende week moeten de stukken weer gelijmd worden en het vertrouwen in elkaar weer hersteld worden. Het is toch niet zo dat je tegen Capelle de pannen van het dak speelt en je een week later er niets meer van kan? Als er een collectief staat kan je a.s. Zaterdag in de beker tegen Forum Sport 2 (reserve Hoofdklasse) 12.00 uur thuis een goed resultaat halen en laten zien dat deze wedstrijd een incident was!