Mannen, 2, 1e klasse B

9 december 2017 11:45

Scheidsrechter

F. Lugtigheid

SHO 2 laat zich bestelen” Als je als elftal gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij bent, jezelf 7 tot 8 goede kansen creëert en er maar 2,5 weggeeft dan doe je jezelf tekort als je na 95 mnuten met lege handen staat. Vooraf was de opdracht duidelijk winnen van Neptunus en de aansluiting naar boven is een feit. Echter de begeleiding wist ook dat Neptunus een goed voetballende ploeg heeft en weet nu ook dat het zeer effectief is. SHO begon zeer scherp aan de wedstrijd. Het zette hoog druk veroverde veelal de afvallende ballen. Achterin stond het als een huis en werd Neptunus eigenlijk geen kans geboden. Al na 9 minuten ging Rick helemaal alleen op de keeper af, hield zijn lichaam goed tussen de tegenstander en de bal maar schoot iets te zacht in waardoor de keeper redding kon brengen. Veel gevaar kwam ook van Roy die als linksback veel in de ruimte achter de verdediging van Neptunus kwam. Maar helaas ontbrak het vaak aan de eind pass of stonden de overige voorwaartsen net niet op de goede plek. Een vrije trap van Davey werd door de (zeer) goede keeper uit de bovenhoek geranseld. Op een voorzet van Davey kwam Rick net iets te kort om bij de tweede paal binnen te tikken. Een werkelijke vuurpijl van Davey ging net over. En of het dan zo moet zijn is de eerste en enige kans van Neptunus in de eerste helft aan de andere kant wel raak. Niels krijgt in een kopduel de bal verkeerd op zijn hoofd, de linksbuiten verlegd het spel vandaar uit direct naar de andere kant waar Jasper door twee man wordt uitgespeeld en schiet Neptunes (zeer tegen de verhoudingen in) de 0-1 binnen. Een gigantische domper en ook zeer onterecht.

In de rust wordt ook aangegeven door Alex gaan paniek maar vooral blijven voetballen en de kansen komen vanzelf weer. Na rust een ongewijzigd SHO dat na een paar minuten het heft weer in handen neemt. Het zet druk naar voren waar wederom veel gevaar komt vanaf de linkerkant. Maar ook nu ontbreekt de eindpass. Toch komt SHO zeer terecht op 1-1. Na een goede actie van Davey en het laten lopen van de bal van Kaj schiet Lars vanaf de rand van het strafschopgebied loeihard raak in de bovenhoek. Eigenlijk speelt SHO vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd, het middenveld met de van een blessure teruggekeerde Marlon wint werkelijk alle duels en Neptunus zit in de tang. Het wachten is op 2-1 en 3-1. Maar na een kwartier ebt het geweldige overwicht weg. SHO blijft de gevaarlijkste ploeg. In de vijfenzeventigste minuut komt Neptunus eigenlijk voor het eerst voor de goal van SHO een vliegend schot wordt door Niels via de bovenkant onschadelijk gemaakt. Tevens het laatste wapenfeit van de spits van Neptunus, dat zijn wissel de wedstrijd zou beslissen had niemand verwacht. SHO bleef zoeken naar de overwinning, maar vergat zoals dat zo mooi heet de “restverdediging”. De ingevallen spits werd weggestuurd tussen twee verdedigers in en bleef voor de goal heel rustig en schoot de 1-2 binnen!!  SHO kon weer opnieuw beginnen. Maar de angel was eruit, met man en macht probeerde SHO nog een gelijkspel te bemachtigen maar de pijp was leeg. Na 95 minuten maakte de goed leidende scheidsrechter een einde aan dit duel.

Zo zie je dat voetbal niet altijd eerlijk is. Er had vandaag maar één ploeg mogen en moeten winnen en dat is SHO. De hele jonge ploeg heeft er alles aangedaan en valt niet zo heel veel te verwijten misschien het missen van (te) veel kansen. Aan de andere kant mag je ook de complimenten geven aan Neptunus dat zeer effectief heeft gespeeld en in fases dat het werd overspeeld niet in paniek raakte en dacht: “ je krijgt altijd een kans”.

Voor SHO zit er niets anders op dan deze week heel hard te trainen en Zaterdag de punten mee te nemen uit Ouderkerk a/d IJssel (Spirit). Als je op deze manier blijft voetballen moet de beloning komen. De jonge spelers ontwikkelen zich prima en gaan SHO nog heel veel plezier bezorgen.